Magazin > Film & Glasba & TV
93 ogledov

Uspeh korejskih RBD

Super Junior – največja fantovska skupina na svetu – osvaja tudi Zahod. Od 13 or Žurnal24 main
Super Junior. Korejska senzacija osvojila družabna omrežja, zdaj pa načrtuje invazijo na ZDA in Evropo.

Največja azijska fantovska skupina vseh časov Super Junior prodira v ZDA in Evropo. Na Facebooku ima toliko skupin in strani, da nam jih ni uspelo prešteti, največja med njimi ima več kot 1,6 milijona oboževalcev.

Na portalu YouTube imajo skupaj nekaj sto milijonov ogledov. Priljubljeni portal za družabna omrežja Mashable.com jim je zato razumljivo podelil nagrado za “znamko, ki ji na družabnih omrežjih morate slediti”.

Albumi in TV šovi

Albumi. SuperJunior05 (2005), Don't Don (2007), Sorry, Sorry (2009), Bonamana (2010).

Resničnostni šovi. Nastopili so v 11 TV šovih, zadnji je bil Super Junior's Foresight.

Kitajski član jih je zapustil
In kdo pravzaprav so ti azijski Take That? Kot večino fantovskih skupin je tudi to naredila ena od velikih korporacij oziroma glasbenih založb (SM Entertainment), sestavlja pa jo kar 13 članov. Leta 2005 so svojo pot začeli izbranci Liteuk, Hičul, Han Geng, Jesung, Kangin, Šindong, Sungmin, Eunhjuk, Donghae, Sivon, Rjeovuk, Kibum in Kjuhjun. Od lani je aktivnih le še deset članov, saj je edini kitajski član Han Geng skupino zapustil, Kangin je moral iti služit obvezni vojaški rok, Kibum pa se je posvetil igralstvu.

Bodo obnoreli Slovenijo?
Kričanje tisočih najstnic spominja na beatlomanijo oziroma (če smo aktualnejši) rebeldemanijo. In kjer so privrženci, so seveda tudi nasprotniki – glasbeni kritiki jih vztrajno sesuvajo, njihovi albumi pa gredo za med. Najbrž je le vprašanje časa, kdaj jih bodo odkrile tudi slovenske najstnice in kdaj bodo posledično napolnili ljubljanske Stožice.

Komentarjev 2
  • Gašper Zupan 15:46 01.december 2011.

    Pa vsaj imena prav napišite.. -.-'

  • Gašper Zupan 15:43 01.december 2011.

    Korejski RBD? WTF?! Kako lahko primerjate RBD s SuJu? Super Junior je mnogo, MNOGO boljši od RBD in nimata nobene povezave. Idioti.