Magazin > Film & Glasba & TV
40 ogledov

Uspešen povratek v Tolmin!

Overjam reggae festival
1/11
arhiv Overjam reggae festival foto ekipe
V štirih festivalskih dneh se je na Sotočju zvrstilo povprečno po tri tisoč obiskovalcev na dan.

Druga izvedba Overjam reggae festivala v organizaciji slovenskih in italijanskih organizatorjev je brez dvoma pozitivno presenečenje, ampak zgolj za nepoznavalce, saj je reggae imel svoje mesto ob Soči in Tolminki že v preteklosti, ko je tja vedno romala večtisočglava množica ljubiteljev reggae glasbe in umirjenih počitnic v prelepem okolju.

Zmagovita kombinacija je tudi tokrat na Sotočje pripeljala raznoliko druščino pretežno tujih obiskovalcev, med katerimi pa so z naskokom prevladovali italijanski gostje. Slednji so pred leti izgubili svojo priljubljeno festivalsko destinacijo Rototom Sunsplash, preselili so se namreč na špansko obalo, in Overjam prepoznali za novo obliko počitnic ob reki.

Organizatorji festivala ocenjujejo letošnjo drugo izvedbo festivala kot zelo uspešno, obenem pa se zavedajo, da so pričakovanja obiskovalcev še večja, temu primeren je tudi izziv razvoja festivala za v bodoče.

Slovita imena

Na festivalu je na petih prizoriščih nastopila vrsta zanimivih domačih in tujih reggae imen, med katerimi velja omeniti predvsem Inner Circle, ki imajo za seboj skoraj 50-letno zgodovino, Barringtona Levyja, roots-reggae zasedbo Groundation, italijanski zasedbi Mellow Mood in Quartiere Coffee ter predstavnike iz Slovenije in drugih držav nekdanje Juge. Domače barve bosta zastopala Bro (Mate Brodar) in Tadimana (Siti Hlapci), ki se bosta ob Freedom Fighters in Dubtafari Sound System ter Hornsman Coyota predstavila na glavnem odru, poleg tega pa še kranjski Raggalution in kočevski Sell out ter Roots, Session, Killo Killo iz Novega Sada, Brain Holidays iz Zagreba in Waitapu iz Čakovca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.