Magazin > Film & Glasba & TV
36 ogledov

"Uspešen si le, če si izjemen psihopat"

Gojmir Lešnjak Gojc
1/3
Arhiv organizatorja
V novi predstavi Čista norišnica Gojmir Lešnjak - Gojc igra višjega inšpektorja, ki mu gledalci pomagajo razvozlati zapletene primere.

Kako ste se pripravljali na vlogo inšpektorja?
Ogromno zelenjave, toplotno neobdelane, jabolk in zlasti korenja. Redno uživanje zelenjavno-sadnih koktajlov in tečnoba, ki sem jo stresal na soprogo! Krajši sprehodi in bog ne daj teči, ker se ti ob teku lahko "preruka" ves tekst v glavi, da na koncu ne veš, kje se te glava drži.

Ste kaj informacij pridobivali od resničnih inšpektorjev, detektivov? Kaj novega ste se naučili o tem poklicu?
Ogromno! Imam kar nekaj prijateljev med kriminalisti in jih intenzivno opazujem že vrsto let, še preden sem dobil priložnost sodelovati pri tej uprizoritvi.

Kako se vam je bilo vživeti v to vlogo?
Glede na povedano in upoštevaje, da sem pri 14 letih želel postati miličnik, sem komaj čakal tako vlogo. Še posebej po predstavi, ki jo igram v Novi Gorici z naslovom Kraja, kjer igram vlomilca, sem si želel očiščenja.

Ali ste morali kdaj v resničnem življenju igrati "inšpektorja"?
Večkrat! To počne vsak moški, ko ga načenja ljubosumje. Takrat smo vsi višji inšpektorji. Uspešen si pa le, če si ob tem tudi izjemen psihopat.

Ste se morda zgledovali po kakšnem filmskem liku?
Moj veliki vzornik je Mario Lisica iz TV Popra.

Če bi lahko kot inšpektor zaslišali kogarkoli na svetu, kdo bi to bil?
Vsakič znova se veselim zasliševanja Matjaža Adelberta - Žužka, Barbare Dolmark, Lada Lovrenčiča in gospe Šubert.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.