Magazin > Film & Glasba & TV
5 ogledov

Ustvarjalnost pred kosilom

Gibonnijev novi album Toleranca se je v manj kot enem tednu povzpel med najbolje Žurnal24 main
Hrvaški glasbenik Gibonni je z nami spregovoril o snemanju novega albuma Toleranca in promocijski turneji.

Kakšni so vtisi s snemanja v Novem mestu?

Odlični. Ekipa je super, tu v RSL so odlični ljudje, ne držijo se delovnega časa, včasih smo delali tudi do polnoči ali še dlje. Imeli smo dogovor za kosilo, a če smo bili takrat bolj ustvarjalni, smo delali in si pavzo vzeli pozneje. Tu smo snemali bobne in bas kitaro, vokale pa smo posneli v Splitu, tudi zaradi toplejše klime.

 

Obožujem ljudi, ob katerih ne začutiš le dobre glasbe, ampak tudi srce, predanost delu in poštenost do svojih oboževalcev.
 

Zakaj album nosi naslov Toleranca?

Gre za človeško vrlino, ki mi zelo veliko pomeni. Ni treba, da smo vedno enakega mnenja, pomembno je, da se spoštujemo. Želim izpostaviti pomen tega, da ne delaš drugim tistega, kar ne želiš, da bi drugi storili tebi.

 

V sklopu promocijske turneje boste nastopili na posebnem koncertu 3. junija v Križankah. Zakaj bo tako poseben?

Koncert bo zame kot še en rojstni dan. Ljudje, ki prihajajo na moje koncerte in s katerimi sodelujem, so vedno gostoljubni, vsakič znova dam vse od sebe. A za 3. junij želim dati od sebe še več. Obetajo se posebni gosti, tudi oder bo nekaj posebnega. To bo koncert, ki ga ne moreš videti vsak dan.

 

Pred tem pa nastopov v Sloveniji ne načrtujete?

Možno je, da si bom zaželel nastopiti že prej, a vsekakor ne več kot enkrat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.