Magazin > Film & Glasba & TV
19 ogledov

V Benetkah premiera kratkega filma Fosca

Zlati lev, simbol beneškega festivala Žurnal24 main
V tekmovalnem programu 34. mednarodnega tedna filmskih kritikov, neodvisne sekcije 76. beneškega filmskega festivala, bo drevi svetovno premiero doživel kratki igrani film Fosca scenaristke in režiserke Marie Chiare Venturini, nastal v italijansko-slovenski koprodukciji. Projekciji filma bosta še v sredo in četrtek.

Film pripoveduje o aristokratski družini, ki se spopada s posledicami stečaja. Mlada Fosca po smrti matere sama skrbi za svojega očeta ter oba brata in upa, da si bo tako prigarala njihovo ljubezen. Nekega dne se prvič znajde v studiu svoje pokojne mame, kjer je nagačevala živali. Fosca se domisli, da jo bodo ostali člani družine vzljubili, če postane podobna svoji mami.

V filmu igrajo Elisabetta Bonini, Massimiliano Rossi, Ludovico Succio, Pietro Manfedra in Rossana Bena. Direktor fotografije je Salvatore Landi, montažerka Valeria Sapienza, avtor glasbe Alessandro Ponti, oblikovalka zvoka Emanuele Cicconi, scenograf Vieri Cecconi, za vizualne efekte je poskrbel Giulio Cuomo, kostumografka je Stefania Corsetti, piše slovenska tiskovna agencija.

Film je nastajal brez podpore Slovenskega filmskega centra, a s kreativno udeležbo slovenskih filmskih profesionalcev - sodelavcev v produkciji Petre Trampuž Bocevske in Domna Valjavca, svetovalca v montaži Tomaža Gorkiča in koproducentke Vive Videnović.
Svetovne premiere se bo udeležila tudi slovenska koproducentka filma Viva Videnović iz produkcijske hiše Strup. Film Fosca bo prikazan skupaj s prvencem danske režiserke Marie Grahto Psihozija v dansko-finski koprodukciji.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.