Magazin > Film & Glasba & TV
42 ogledov

V Drobnih slikah razkriva svoj svet

Maja Pihler Bilbi Žurnal24 main
Po dveh uspešnicah je prikupna pevka Bilbi izdala tudi svoj prvi album.

Na začetku tedna je Maja Pihler - Bilbi izdala svoj prvenec z naslovom Drobne slike. Na plošči Bilbi v trinajstih avtorskih skladbah ponuja edinstven pogled v svoj svet, ki je včasih živahen in razigran, včasih melanholičen in rahlo otožen, nikoli pa brez barve ali humorja.

Že s prvim singlom Hvala za vijolice je razkrila svoj mali košček sveta in presenetila slovensko javnost. Skladbo je opremila z ličnim videospotom. Izid svoje plošče je pred kratkim napovedala z drugim singlom Kaj pa ti?, za katerega sama pravi, da je prava himnica optimizmu. Tudi Kaj pa ti? je dobil svoj videospot, pod katerega se je vnovič podpisal Jure Plešec, sicer odgovoren tudi za zanimivo vizualno podobo Bilbijine plošče Drobne slike.

Na plošči Drobne slike so objavljene skladbe, ki jih je Bilbi napisala skupaj s  skladateljem Gregorjem Stermeckim. Nekaj besedil je prispeval tudi priznani mariborski avtor Rok Vilčnik. Plošča je nastala v Studiu 22 RTV Maribor, kjer je Bilbi snemala s člani Bilbi-benda in gosti. Za končno zvočno podobo je poskrbel producent Teodor Amanović - Toš.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.