Magazin > Film & Glasba & TV
42 ogledov

V eni minuti do nastopa v spotu Robina Thicka

Marko Stamenković
1/7
Osebni arhiv
Po Niki Kljun, ki postaja kot plesalka cenjena tudi med svetovnimi imeni, je začelo uspevati še enemu našemu plesalcu, Marku Stamenkoviću.

Marko Stamenković je septembra lani zapustil Slovenijo in šel nove uspehe iskat v London, kjer so se mu že takoj po prihodu začela odpirati vrata. "Kmalu mi je uspelo priti v večje plesne studie, kjer že poučujem ples, priložnostno pa hodim na avdicije in upam, da bom izbran. Poskušam obiskati čim več avdicij in jim pošiljam svoj material."

In tako se mu je uspelo prebiti do snemanja videospota z Jessie J in Robinom Thickom, ki sta skupaj z DJ Cassidyjem posnela pesem Calling All Hearts. "Noro je bilo. Najprej sploh nisem mogel verjeti, sploh zato, ker še nimam plesne agencije in svojega agenta, zato je težko izvedeti za avdicije. Jaz sem zanjo izvedel prek prijatelja na isti dan, ko je potekala, zato sem si rekel, da grem poskusit."

Fotografiranje s pevcema prepovedano

Na avdiciji se je moral izkazati pred režiserjem videospota in njegovim asistentom, ki sta mu dala eno minuto, da jima je pokazal, kaj zna. "Kasneje so me poklicali in mi vzeli mere, a nisem bil še čisto prepričan, ali sem bil izbran ali ne. Naslednji dan je bilo že snemanje, a jaz nisem prejel odgovora. Klical sem jih in vprašal, ali me sploh še potrebujejo, oni pa so me zgroženo vprašali, ali mi menedžer ni povedal. Rekel sem jim, da ga še nimam. Na srečo so me hoteli in mi rekli, da sem sprejet."

Tako Jessie J kot Robin sta na Marka naredila dober vtis, saj sta bila zelo sproščena, a se kljub temu nihče od plesalcev ni smel fotografirati z njima. "Robin je vsakega plesalca posebej pozdravil, jaz pa sem mu rekel: 'Živjo, sem Marko, tvoj plesalec za danes.' (smeh) Z Jessie J pa smo se spoznali že čez dan, ves čas nas je opazovala in nam govorila, da si želi plesati z nami. Bilo je zelo fajn, vsi so bili zelo sproščeni." Snemanje je trajalo kar 19 ur, a za njim je nepozabna izkušnja.

Tujina je bila naslednji logični korak

24-letni Marko je sicer v Sloveniji znan kot odličen in uspešen plesalec, ki je osvojil že marsikaj. Sodeloval je s številnimi glasbeniki, med njimi z Rebeko Dremelj, Špelo Grošelj, Sanjo Grohar in Game Over, delal je tudi s hrvaško pevko Severino, za katero je koreografiral videospot Brad Pitt in v njem tudi nastopil. Ustanovil in koreografiral je skupino All That, ki se je pred štirimi leti predstavila v šovu Slovenija ima talent, ves čas pa je bil zvest plesni šoli Kazina, kjer je plesal pod okriljem Željka Božića. Skupaj so postali svetovni in evropski prvaki, kasneje pa je enake uspehe dosegel še sam, ko je začel poučevati ples v plesnem studiu Novo mesto. "Tam sem ustvaril svoje državne prvake," pravi.

In ker si je na domačih tleh ustvaril že zavidljivo kariero, se je odločil, da poskusi še na tujem. "Zdelo se mi je, da sem v Sloveniji naredil vse, kar se je narediti dalo, zato se mi je zdel odhod v tujino naslednji logičen korak." Kot kaže, je bila njegova odločitev pravilna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.