Magazin > Film & Glasba & TV
15305 ogledov

V finale Eme 2018 so se uvrstili …

Vid Valič
1/40
Anže Petkovšek Predizbor EMA 2018 v studiu 1 TV Slovenija.
Od 16 izvajalcev se jih je v finale slovenskega izbora za pesem Evrovizije uvrstilo osem.

Štiri finaliste so določili gledalci in poslušalci prek telefonskega glasovanja (maksimalno pet klicev z ene telefonske številke), štiri pa žirija, ki je štela sedem članov. Največja novost letos je bila ta, da je morala biti pesem v slovenščini.

V finalu bomo videli Proper (Ukraden cvet), Lara Kadis (Zdaj sem tu), BQL (Ptica), Lea Sirk (Hvala, ne), Indigo (Vesna), Ina Shai (V nebo), Marina Martensson (Blizu) in Nuška Drašček (Ne zapusti me zdaj).

Na predizboru so se sicer predstavil Anabel (Pozitiva), Gregor Ravnik (Zdaj je čas), KiNG FOO (Žive sanje), ManuElla (Dan potem), MILA (Svoboda), Nika Zorjan (Uspavanka), Orter (Tisoč let) in Tanja Ribič (Ljudje).

Prireditev je vodil Vid Valič.

16 pesmi je med 108 prijavami izbrala štiričlanska strokovna izborna komisija, ki so jo sestavljali glasbenica Maja Keuc, glasbenica in profesorica kitare Eva Hren, glasbeni urednik na Valu 202 Jernej Vene ter glasbenik, kitarist in avtor glasbe Tadej Košir.

Žirije za finalni izbor, ki bo prihodnjo soboto, bodo razdeljene po različnih sklopih, in sicer jih bo sestavljala žirija glasbenih izvajalcev (pevci in drugi izvajalci), žirija glasbenih ustvarjalcev (avtorji glasbe, besedil, aranžmajev) in producentov, radijska žirija (radijski uredniki, novinarji, voditelji), televizijska žirija (uredniki, voditelji, režiserji, koreografi, oblikovalci celostne podobe), žirija oboževalcev Pesmi Evrovizije (člani uradnega kluba oboževalcev Pesmi Evrovizije, OGAE Slovenija) in mednarodna žirija (glasbeni izvajalci in ustvarjalci, televizijski in radijski ustvarjalci, novinarji, predstavniki založb/založniki).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.