Magazin > Film & Glasba & TV
24 ogledov

V Hali Tivoli eden od največjih

Vstopnice za jutrišnji koncert stanejo 55 evrov. Žurnal24 main
Koncert Boba Dylana. Jutri se bo v Hali Tivoli zgodil koncert enega največjih glasbenikov vseh časov Boba Dylana, ki v Ljubljano prihaja že tretjič.

Jutri bo v Hali Tivoli nastopil legendarni Bob Dylan (69), ki je močno vplival na celo generacijo glasbenikov iz 60. let prejšnjega stoletja, tudi na The Beatles in The Rolling Stones. To je njegov že tretji obisk Slovenije.

Glasbeni revolucionar
Prvič je pri nas nastopil leta 1991, in sicer na bežigrajskem stadionu. Koncert je takrat zaznamovalo predvsem slabo ozvočenje, se spominjajo nekateri obiskovalci. Drugič je nastopil leta 1999, in to v Hali Tivoli. Dylan je kriv za kar nekaj revolucij v sodobni glasbi – prvi je vpeljal električno kitaro v folk glasbo, kar je takrat poželo veliko neodobravanja, s svojo poezijo pa je navdušil pisce v pop glasbi, da so se začeli bolj posvečati besedilom. Uspešnic ima ničkoliko, mnoge izmed njih so priredili tudi drugi svetovni glasbeniki – če jih omenimo nekaj: Like a Rolling Stone, Blowin' in the Wind, Mr. Tambourine Man in Knockin' on Heaven's Door.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.