Magazin > Film & Glasba & TV
34 ogledov

V Halo Tivoli s tremi vlačilci odrske opreme

Brit Floyd Arhiv organizatorja
"V šovu se najde kaj za vsakega oboževalca Pink Floydov," obljublja član zasedbe Brit Floyd, ki oživlja legendarne Floyde.

"Mislim, da namenjamo več pozornosti podrobnostim, glasbi in odrskemu šovu ter poskušamo predstaviti vsa obdobja Floy-
dov, od psihadeličnega Syda Barretta do teatričnega The Walla," o tem, kaj šov Brit Floydov dela drugačen od drugih tribute zasedb, ki oživljajo legendarne Pink Floyde, meni kitarist Damian Darlington, ki je 17 let igral v avstralski različici šova Pink Floyd, z Rickom Wrightom pa nastopil tudi na 50. rojstnodnevni zabavi Davida Gilmourja.
Dveinpolurni repertoar po besedah Darlingtona temelji na kompilaciji Pink Floydov A Foot in the Door, ki vključuje pesmi iz obdobja Syda Barretta do skladb z zadnjega studijskega albuma The Division Bell, na koncertih pa poleg plošče The Wall odigrajo celotnih 23 minut pesmi Echoes in del albuma Animals.

"Šov je poslastica za čutila"

Darlington, ki je Floyde doslej oživel na skoraj 1.300 koncertih po svetu, meni, da na šovu Brit Floydov, ki bodo jutri v sklopu evropske turneje obiskali tudi v Ljubljano, lahko najde kaj zase vsak oboževalec Pink Floydov, in to ne glede na to, katero dobo ima raje, "poleg tega pa do Floydov gojimo spoštovanje, ki si ga zaslužijo, in sicer tako v glasbenem kot vizualnem smislu".

Ker je odrska prezenca za Brit Floyde enako pomembna kot glasba, Darlington pravi, da poskušajo pripraviti čim večjo produkcijo, zato v Halo Tivoli prihajajo s tremi vlačilci odrske opreme in ozvočenjem ter kar 28 glasbeniki. "Šov je poslastica za čutila. Imamo velik svetlobni šov in videoprojekcije, ki so narejene posebej za Brit Floyde in prikazujejo znane floydovske podobe, vendar z našim tvistom. Če nam prostor to omogoča, pa se na odru pojavi tudi ogromen napihljiv pujs," Darlington namigne na to, kaj vse bo poleg glasbe mogoče videti v Tivoliju.

Avtobus namesto avta

Če gre sklepati po prodaji vstopnic, bo ta jutri poln, pri čemer organizatorji opozarjajo, da parkiranje v Tivoliju ne bo mogoče, bo pa zato pred prireditvijo in po njej na vseh linijah LPP, ki vozijo v smeri Tivolija ali centra, s pokazano vstopnico za koncert mogoč brezplačen avtobusni prevoz.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.