Magazin > Film & Glasba & TV
3 ogledov

V Hamburgu odprli muzej Beatlov

V Hamburgu si lahko ogledate muzej, posvečen Beatlom. Žurnal24 main
V Hamburgu je od danes odprt muzej, posvečen britanski zasedbi The Beatles. Letos mineva 49 let, odkar so Beatli nastopili v propadajočem hamburškem striptiz klubu.

Muzej, ki se dviga v pet nadstropij, nosi ime Beatlemania. Poleg različnih predmetov, povezanih z Beatli, je v muzeju na ogled tudi interaktivna razstava.

Zasedbo, ki je leta 1960 nastopila v Hamburgu, so sestavljali John Lennon, Paul McCartney, George Harrison, Stuart Sutcliffe in Pete Best. Tedaj v skupini še ni bilo Ringa Starra, saj je bil član nekega drugega benda. Beatli so v Hamburgu nastopili v več klubih, na enem od koncertov pa se jim je pridružil tudi Ringo. Ena izmed najpopularnejših skupin vseh časov je v Hamburgu s svojo nadarjenostjo pritegnila veliko pozornosti, toda njihov veliki trenutek je šele prihajal.

Beatlemania se v nekdanjem muzeju erotične umetnosti razprostira na več kot 1.300 kvadratnih metrih. V njem si lahko ogledate nekaj pristnih razstavnih predmetov, ki so bili doslej le delno znani javnosti. V muzej so vložili okoli 2,5 milijona evrov, na leto v njem pričakujejo kakšnih 200 tisoč obiskovalcev.

V enajstih tematskih sklopih razstava budi spomine na bend, z vseh koncev je mogoče prisluhniti njihovi glasbi in si ogledovati stare črno-bele posnetke, filme in časopisne članke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.