Magazin > Film & Glasba & TV
30 ogledov

"V hitri hrani ni prihodnosti“

Gostilna išče šefa 3, knjiga
1/4
POP-TV-2
Bine Volčič je združil recepture tradicionalnih slovenskih jedi in jim dodal moderen pridih.

"V snovanju receptov za letošnjo sezono Gostilne so bile moj navdih jedi, ki so jih gostinci po večini žal izključili iz svojih jedilnih listov. Sam sem jih želel obuditi v modernejši obliki,“ je povedal šef Bine Volčič. "Postavil sem se torej pred izziv - kako vsem dobro poznane okuse začiniti z mojo kuharsko noto, ob tem pa z uporabo modernih kuharskih tehnik narediti pripravo teh jedi še bolj zanimivo.“
 
Recepte je združil v knjigi Gostilna išče šefa 3, ki je že na knjižnih policah. Vsi željni novih receptov se bodo lahko preizkusili v Binetovih receptih, ki bodo pričarali vonj domače nostalgije in postali šefi v lastni kuhinji.
 
"Čeprav je tempo življenja veliko hitrejši kot včasih, upam, da bo tako v slovenskih gostilnah kot tudi v domačih kuhinjah kmalu spet dišalo po 'tatarcu' in 'jesih flajšu', hobotnici v solati, odojkovi krači, piščančji obari, šmornu, mlečnemu rižu, hruškah v vinu, … Meni te jedi v spomin prikličejo otroštvo, rad pa bi, da jih poznajo tudi današnje mlade generacije, saj v 'hitri hrani' ni prihodnosti," je še dejal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.