Magazin > Film & Glasba & TV
39 ogledov

V Ljubljani morda tudi U2

U2_afp Žurnal24 main
Za koncert v Ljubljani na svoji prihodnji turneji se zanimajo tudi U2. To nam je potrdil organizator koncerta v Ljubljani Vlado Ivanković, sicer direktor Lupa Promotion.
Ni stadiona, ni koncertov
"V Sloveniji za zdaj tako velikih imen, kot so Madonna, U2 in Rolling Stones, ni bilo, ker ni primernega prizorišča oziroma stadiona. Denimo U2 si na svoji naslednji turneji želijo nastopiti v Ljubljani, a zaradi velikosti opreme in varnosti igrajo le na stadionih. Sicer pa je Ljubljana in Slovenija na splošno zanimivo tržiše tudi za velika imena,"
še pojasnjuje Ivanković in dodaja, da ravno zato, ker v Ljubljani ni primernega prizorišča, Beyoncé in Depeche Mode letos nastopata v Zagrebu. Znano je tudi, da je bil pred leti na ljubljanskih Stožicah tudi menedžment Rolling Stonesov, ki pa je po kratkem ogledu prizorišče označil za nadvse neprimerno. Vse to se lahko spremeni, ko Ljubljana dobi svoj že težko pričakovani stadion.

Rekorder je papež
Največja množica do zdaj se je zbrala ob obisku papeža Janeza Pavla II. leta 1996 na ljubljanskem Hipodromu – njegov govor si je ogledalo ve kot 150 tisoč ljudi. Kar se tiče koncertov, pa imajo od tujih izvajalcev rekord Kelly Family, ki so leta 1998 na bežigrajski stadion privabili nekaj ve kot 30 tisoč obiskovalcev – od domačih pa Siddharta, ki je leta 2003 razprodala isti stadion. Okoli 20 tisoč ljudi se je na istem prizorišču zbralo še na Bobu Dylanu in Metallici (1999).
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.