Magazin > Film & Glasba & TV
22 ogledov

V Ljubljano prihaja bog elektronske glasbe

080509_tiesto Žurnal24 main
Slovensko prestolnico bo 24. junija počastil eden največjih DJ-jev vseh časov, Tiësto. Na Gospodarskem razstavišču pripravlja spektakel, ki bo za ljubitelje elektronike vsekakor nepozaben.
DJ Tiësto , ki zaradi svoje izjemne prepoznavnosti ne uporablja več naziva "DJ", saj ga že skoraj vsi poznajo kot samo Tiësta, Slovenije ne bo obiskal prvič. Pripadnike elektronike, house in trance glasbe je že pred časom navdušil v Ambasadi Gavioli, 24. junija pa bo prvič stresel še Ljubljano. Na Gospodarskem razstavišču bo zagotovo pričaral nepozabno vzdušje, kakršnega naša prestolnica še ni doživela. Da vas že zdaj malo ogrejemo za največji poletni spektakel, vam kanček Tiësta ponujamo v spodnjem videoposnetku.



Najboljši DJ na svetu

Tiësto je skozi leta nizanja uspehov postal eden najzahtevnejših, najdražjih in najbolj razvajenih izvajalcev na svetu. Svojo kariero je začel leta 1985, vse od takrat pa je bil kar trikrat razglašen za najboljšega DJ-ja na svetu. Tisti, ki zanj prej še niso slišali, pa so si ga zagotovo zapomnili po nastopu na olimpijskih igrah v Atenah leta 2004, ko je nastopil pred dvomilijardno množico.

 

Česar morda niste vedeli o Tiëstu

Njegovo pravo ime je Tijs Michiel Verwest.

17. januarja je praznoval 40 let.

Zaradi njegovega dela in dosežkov ga je kraljica  Beatrix imenovala za viteza.

Album Elements Of Life je bil nominiran za grammyja.

Poleg ogromnega števila uspehov pa Tiësto kot za stavo podira tudi rekorde. Kot prvi DJ na svetu je dva večera zapored razprodal stadion, ki sprejme 25 tisoč ljudi. Njegov remiks skladbe Silence (Delerium feat. Sarah McLachlan) je bil kar osem tednov zapored na lestvici UK Top 10, prav tako pa velja za prvi house posnetek, ki je bil kdajkoli predvajan na dnevnem radiu v ZDA.

Leta 2001 je izdal svoj prvi studijski album z naslovom In My Memory, nato so sledili še trije. V letu 2004 albuma Just Be ter Parade Of The Athletes, leta 2007 pa še Elements Of Life. Letos marca je napovedal izid nove plošče, ki naj bi izšla do konca tega leta, prvi singel pa lahko pričakujemo že poleti.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.