Magazin > Film & Glasba & TV
4 ogledov

V Ljubljano prihaja boter techna

Sven Väth je zadnje remikse na zgoščenki izdal novembra lani pod imenom Sounds o Žurnal24 main
14. novembra bo Ljubljano obiskala ikona elektronske glasbe Sven Väth. Nemški didžej, ki je v veliki meri zaslužen za uspeh naših velikanov Umeka in Kanzyanija.

Sven Väth je bil in še vedno je vodja najvplivnejšega imperija na tehnosceni. Od leta 1982, ko  je začel vrteti trance in ustanovil celo zaožbo, ki je izdajala pretežno trance glasbo. Zanan tudi pod imeni Sam Vision ali RU Ready je pred leti dvignil veliko prahu, ko je na t.i. Afterpartyju poljubil didžeja Richija Hawtina.

Danes je lastnik založbe Cocoon, v rodnem Frankfurtu pa ima v lasti klub z istim imenom. Cocoon se redno uvršča na sezname najlepših in tehnično najbolj izpopolnjenih klubov na svetu, istoimenska založba pa je eden glavnih motorjev futuristične plesne elektronike in je za vse ljubitelje techno glasbe ena izmed lokacij, ki jih v življenju morate obiskati.

Sven bo v ljubljanski InBox pripeljal tudi podmladek, dva mlada didžeja. Kot omenjeno je Sven znan po mentorstvu neuveljavljenim didžejem, tako je pomagal tudi našima didžejema Umeku in Valentinu Kanzyaniju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.