Magazin > Film & Glasba & TV
19 ogledov

V Mediaparku zacveteli lomljeni ritmi

Dj DK je del zelo uspešne londonske založbe Ninja Tune in Judgea, poleg tega pa
1/58
Žurnal24 main
Pred kratkim je v Ljubljani gostoval umetnik, ki se izraža skozi gramofone in ljubi drum'n bass, sliši pa na ime umetniško DK.

V Mediaparku, oziroma t.i. Cvetličarni, so po dolgem času v soboto, 9. februarja spet odmevali lomljeni ritmi. Za le-te so poskrbeli možje Sub sub ekipe, ki so v goste povabili DKja, ki je del zelo uspešne londonske založbe Ninja Tune in Judgea. Omenjena zvezda dnb neba ima tudi radijsko oddajo na Itch FM in je del londonskega kolektiva Headshigh, poleg tega pa je tudi uradni dj bristolskega MCja Dynamita. Za soliden večer Broad Beats eventa sta ob otoških zvezdah poskrbela tudi Besso in Marvin.

Prvotno bi se moral žur dogajati v tivolskem klubu Sub Sub, vendar je treba omeniti, da je marsikdo pogrešal zvoke drum'n'bassa v Mediaparku, ki so tokrat polnili dvorano in konec koncev ni bilo človeka, ki bi se nad spremembo lokacije pritoževal.

Začetek dogodka je minil v zvokih hiphopa, nadaljeval pa s prodornimi in poskočnimi ritmi drum'n'bassa. Klub temu, da dvorana ni bila tako obiskana kot pred leti, so se željni plesa ogrevali tudi z junglom, med drugim pa sta precejšen vtis na publiko naredila komada Turn Down the Lights, ki je nastal izpod rok Bennyja Pagea in remix verzijo Voodoo People, s katero se lahko pohvalijo Pendulumi. Ravno slednji je pognal kri po žilah, saj ga na drum'n'bass zabavah ni bilo slišati že kar nekaj časa in je pravzaprav hitič svojega časa. Svoj čas so torej dodobra zapravili vsi prisotni, saj se je mirna sobota sprevrgla v boj različnih zvrsti glasbe, ki so cveteli v Cvetličarni. Upajmo, da se bodo razcveteli še kdaj.

Več o dj-ju DK in založbi Ninja Tune si poglejte na uradni strani Ninja Tune. Za poslastico pa vam ponujamo ogled legendarnega remixa pesmi skupine Prodigy, Voodoo People.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.