Magazin > Film & Glasba & TV
25 ogledov

V prodajo vstopnic so se vmešali inšpektorji

Modrijani Žurnal24 main
Prodajalce vstopnic za Noč Modrijanov preverja Finančna uprava Republike Slovenije.

Lani so vstopnice za oba koncerta Noč Modrijanov prodali v 26 minutah, letos so pošle že v prvi minuti. Mnogi so bili zaradi tega razočarani, nekateri pa tudi besni, saj so se počutili ogoljufane. Tudi mi smo preverjali obtožbe bralca, ki je trdil, da se v eni od prodajaln niso držali omejitve prodaje vstopnic. Modrijani so zaradi lanskoletnih izkušenj s preprodajalci, ki so jih tudi prijavili pristojnim institucijam, namreč omejili nakup vstopnic. Oboževalci so tokrat lahko naenkrat kupili le 10 vstopnic, kar pa preprodajalcem očitno ni oteževalo dela.

Zaradi preprodajalcev se je sedaj namreč vmešala tudi Finančna Uprava RS. "V zvezi s (pre)prodajo vstopnic za koncerte preverjamo oglase na spletnih straneh, kjer prodajalci ponujajo določeno število vstopnic. Preverili smo večje število oglasov in ugotovili, da obstaja sum dela na črno. Postopki v zvezi s tem še potekajo. Ugotovili pa smo tudi kar nekaj primerov, ko posamezniki prodajajo manjše število vstopnic, ker so vstopnice kupili za družino, družbo, vendar se sedaj koncerta ne morejo udeležiti. V teh primerih ne ukrepamo, ker ne gre za delo na črno,“ so za naš portal sporočili z omenjene uprave.

"Težko še kaj naredimo"

Blaž Švab, pevec Modrijanov, pravi, da so pristojne službe tudi letos obvestili, naj bodo pozorni na preprodajo vstopnic. "Obstajajo še drugi načini. Vstopnice bi se na primer lahko prodajale le osebno in bi moral vsak pri nakupu pokazati osebno izkaznico. Kdo bi to počel? Prodajo smo zaupali organizaciji, ki se s tem ukvarja. Michael Buble in Bryan Adams se prodajata preko Eventima … Modrijani pa se preko njih ne bi več prodajali? Povpraševanje je pač zelo veliko. Mi glede prodaje vstopnic ne moremo veliko narediti," je za zurnal24.si povedal Švab, na predlog našega bralca, ki jim je svetoval prodajo vstopnic pred dvorano, se pravi nekaj ur pred koncertom, pa odgovoril: "Dve uri pred prireditvijo je ogromna gneča, čeprav imajo že vsi vstopnice. Če bi mi nekaj ur pred koncertom pred dvorano prodajali vstopnice, bi lahko prišlo do velikega kolapsa ali poškodovanih."

Komentarjev 1
  • 4krogci 17:07 24.september 2014.

    Kaj ko bi malo njih zaslišal glede tega preprodajanja ;) so glavni krivci ;)