Magazin > Film & Glasba & TV
12 ogledov

V Sarajevu nagradili najboljše filme

Oskarjevec Kevin Spacey se je v Sarajevu odlično počutil.
1/7
Žurnal24 main
Zaključil se je še en filmski festival, na katerem se je veliko ustvarjalcev razveselilo lepih nagrad, prav vsi pa so uživali v sproščenem vzdušju prestolnice Bosne in Hercegovine.

Sarajevski festival, letos že 14. po vrsti, je zaprl svoja vrata. S podelitvijo nagrad Srce Sarajeva je strokovna žirija opravila svoje delo in glavno priznanje dodelila filmu Buick Riviera. Ustvarjalci zmagovalnega filma, ki prihajajo iz Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Nemčije in Združenih držav Amerike, so za nagrado prejeli 25 tisoč evrov.

Med mnogimi nagrajenci v različnih tekmovalnih sektorjih je nagrado prejel tudi slovenski režiser Jan Cvitković s filmom Vem. Cvitkovićev kratki film prikazuje moškega, ki v svoji kleti zgradi mojstrovino. Pri delu ga opazujeta njegova žena in otrok, nad njimi pa bedi bog.

Najodmevnejši gost festivala je bil letos igralec Kevin Spacey, ki se je v Sarajevu odlično počutil. Sproščen je bil predvsem zato, ker se je po mestu lahko sprehajal brez varnostnikov in imel tako več stika s svojimi oboževalci, katerim je z veseljem delil avtograme in se z njimi fotografiral. Udeležil se je tudi zabave hrvaških filmskih ustvarjalcev, kjer se je največ družil z režiserjem Toddom Haynesom in scenaristom Charliejem Kaufmanom. Danes pa bo Spacey obiskal Dubrovnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.