Magazin > Film & Glasba & TV
31 ogledov

V Slovenijo prihaja Dr. House

Hugh Laurie Žurnal24 main
25. julija bo v Križankah nastopil Hugh Laurie.

Glasbena televizija MTV je na Twitterju sporočila, da bo 25. julija v Slovenijo prišel britanski igralec, komik, pisatelj, režiser in glasbenik Hugh Laurie, najbolj znan po vlogi v seriji Zdravnikova vest.

Laurie od svojega šestega leta igra klavir, sicer pa tudi poje, igra kitaro, bobne, harmoniko in saksofon. Je pevec dobrodelne rock skupine Band From TV.

Laurie je sicer zaslovel kot del komičnega dua Fry and Laurie. S svojim prijateljem Stephenom Fryem je pozneje sodeloval tudi pri komični seriji Črni gad in pri Jeeves and Wooster.

Med letoma 2004 in 2012 pa je v seriji Zdravnikova vest igral ciničnega, a briljantnega zdravnika Gregoryja Housa. Za vlogo je prejel kar dva zlata globusa, dve nagradi igralskega ceha in šest nominacij za emmyja. Leta 2011 je pristal tudi v Guinessovi knjigi rekordov. Razglašen je bil za najbolje plačanega televizijskega igralca. Za en del v seriji Zdravnikova vest je namreč prejel kar 409 tisoč dolarjev (308 tisoč evrov).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.