Magazin > Film & Glasba & TV
4174 ogledov

V Slovenijo prihaja Presleyjeva, ima posebne zahteve?

samuel hudl
1/4
Obeta se nam koncert glasbenikov, ki so na uspešni glasbeni poti spremljali kraja rock'n'rolla.

Elvisovi originalni glasbeniki, ki so Elvisa spremljali na njegovi uspešni glasbeni poti v 70. letih, in slovenski Sam's Fever so  pripravili pravi glasbeni spektakel, ki bo 28. in 29. januarja zatresel zidove Festivalne dvorane v Ljubljani. 

85. rojstni dan Elvisa Presleyja pa se bo proslavil tudi v družbi njegove sestrične Donne Presley (na fotografiji zgoraj ob Samuelu Hudlu), poleg Elvisove hčerke njegova še edina sorodnica, ki bo Slovenijo obiskala prvič in s katero se boste lahko srečali 28. januarja. Po pogovoru z glasbenikom in Presleyjevo pa sledi koncert Sam's Fever, 29. januarja pa še koncert The Big Show – Elvis Fever – The original Musicians.

"Naša skupina Sam's Fever je že dolgo povezana s člani originalnega Elvisovega benda.  Kot ustanovitelj in vodja skupine Sam's Fever sem se spoprijateljil z avstrijskim pevcem Dennisom Jalom, ki je že skoraj 20 let s TCB bandom. Preko njega sem spoznal vse te glasbenike in tudi Priscillo Presley ter mnogo Elvisovih tesnih sodelavcev. V zadnjem letu, pa sem imel čast spoznati tudi Elvisovo sestrično Donno Presley. Ker Dennis Jale vsako leto prireja turneje z originalnimi glasbeniki po Evropi, je Donni lahko iz prve roke povedal, kako priljubljen je Elvis še vedno. Ko je to slišala, je Donna, ki se javno ne izpostavlja, sprejela povabilo v Evropo,“ je za Žurnal24 povedal Samuel Hudl, pevec skupine Sam's Fever, ki ga čudi, kako preprosti in nezapleteni so glasbeniki TCB in Donna Presley. "Nezahtevni so in hvaležni za vsako malenkost, kar je nenavadno, glede na to, da so bili nekoč na plačilni listi ene največjih ikon glasbene zgodovine. Njim je pomembno samo to, da se imajo fino in da lahko igrajo.“

Glen D. Hardin navdušen nad Slovenko

majči bobnar, Glen D. Hardin, | Avtor:

Hudl je za naš portal razkril, da Elvisov pianist, Glen D. Hardin, ki je bil tudi Elvisov aranžer in prav tako prihaja k nam, velja za zelo svojeglavega in kdaj tudi trmastega človeka. "Večkrat se je zgodilo, da je med nastopom zapusti oder, da bi si privoščil odmor s cigareto. Na Dunaju so mu zato s kavo in kosom potice ter cigareto postregli kar na odru med koncertom. Očitno so bili tudi Imperialsi žejni in lačni in ko Glen ni bil pozoren, so mu spili kavo in pojedli potico, Glen pa si je z užitkom prižgal cigareto. Je pa Glen D. Hardin zelo velik ljubitelj slovenske pevke Maje Bobnar. Januarja 2018 je Glen celo igral na njeno harmoniko.“

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.