Magazin > Film & Glasba & TV
34 ogledov

V šovu Gostilna se bo obiralo hrano, ne ljudi

Gostilna išče šefa
1/7
Miro Majcen
Gostilna išče šefa, našla pa se je tudi gostilna, v kateri se bo od 1. oktobra bíla nova resničnostna in kuharska bitka.

Na poti proti Gorenjski je v medvoškem naselju Verje v lično opremljeni dvonadstropni hiši, ki spomni na Alico v čudežni deželi, že skoraj vse pripravljeno na 12 tekmovalcev novega resničnostnega šova Pop TV Gostilna išče šefa.

Zmagovalec gostilne, ki bo pokazal največ kuharskih, predvsem pa gostinskih spretnosti, bo za nagrado dobil petletno pogodbo za najem franšizne gostilne, iz katere namerava Pro Plus z nadaljevanji očitno narediti tako televizijsko kot gostilniško zgodbo o uspehu. Prostor za (prvo) gostilno Pri šefu, ki bo lahko nahranila 52 ljudi naenkrat, so na Pop TV izbirali glede na kuhinjo, ki bo po besedah kreativnega direktorja produkcije Donalda Rosa ena od največjih v Sloveniji, v njej pa bodo, kot napoveduje Rose, stregli vrhunsko in hkrati ljudsko hrano. Ali kot pravi kuharski šef Bine Volčič: “Gostilna bo namenjena tako Janezu iz Zgornje Kungote kot gurmanu.”

Nagrada zgolj najem

Čeprav se nagrada, za katero bo zmagovalec šova moral plačevati najemnino, in sicer tako za prostore kot franšizo, ne sliši tako mikavno kot kmetija, ki so jo podarili v šovu Kmetija išče lastnika, Rose poudarja, da gre za Popov največji zalogaj doslej. Najboljši gostinec bo namreč prejel že opremljeno in utečeno gostilno, kuharsko in gostilniško znanje, do katerega bi težko prišel v lastni režiji, ter brezplačno reklamo, ki bo trajala ves čas šova (in verjetno še kak dan več).

Kdo si bo najbolj zaslužil gostilno, bodo odločili gledalci, nekaj besede pa bo s podeljevanjem imunitete imel tudi Volčič. “Bistvo šefa gostilne je, da se gost dobro počuti,” zmagovalno lastnost opisuje Volčič, ki mu je sicer najpomembnejša ljubezen do hrane, manjkati pa ne sme niti nadušenje nad gostinstvom, pri čemer je treba dodati, da kuharsko in gostinsko znanje kljub temu nista bila pogoj za udeležbo v šovu.

Komentarjev 1
  • nekdo 15:38 03.oktober 2012.

    po mojem bi že nekatere takoj izločila, saj jih ne vidim v gostilni. škoda. pa tako dobra gostilna.