Magazin
179 ogledov

Dalibor razkriva skrivnosti hiše Big Brother

Dalibor Brajdić
1/4
Saša Despot
Dalibor razkriva produkcijske skrivnosti šova Big Brother, kljub temu da mu menda grozijo z denarno kaznijo v višini 20 tisoč evrov.

Dalibor razkriva številne skrivnosti hiše Big Brother, med drugim tudi to, da naj bi stanovalci imeli stik z zunanjim svetom: "Ko sem prvič želel domov, je k meni v spovednico prišla gospa, ki me je izbrala na kastingu in mi rekla: 'Ne taka bodi pička, da takoj obupaš, ne pojdi zdaj domov, malo še ostani noter,' po kakšnih štirih tednih, ko sem spet hotel domov, pa me je pomirila Mirela. Ko je šla Tamara ven, je do mene pristopil Erik in me želel napasti, rekel mi je 'prokleti cigan' in da se mi bo v hiši maščeval. Big Brotherju sem to vse povedal, a ni ukrepal, čeprav so pravila jasna. Nasilje, tudi psihično, naj ne bi bilo dovoljeno. Rekel je, da o tem, kdo in kdaj zapušča šov, odločajo le gledalci. Mirela je zaradi Erika v hiši doživela živčni zlom. To sem želel povedati v Big Brother klubu in tudi prišel pred studio, čeprav je Manja v oddaji rekla, da nisem prišel. Gospa, ki me je izbrala na kastingu, me je pred oddajo odpeljala v sobo, kjer sem srečal Manjo, ki mi je rekla: 'Dalibor, šta ti pričaš (kaj govoriš op. a.)?' 'Jaz pričam, kar je istina (govorim resnico op. a.), nihče me ni našuntal,' sem ji odgovoril. Manja mi je v soboto rekla, da bi mogla iti ven Jadranka, da je ona imela najmanj glasov. Imamo tudi dokaz, da ne zame, ne za Jadranko ljudje niso mogli glasovati. Gospa iz režije pa mi je po pogovoru z Manjo rekla, da ne smem v studio BB kluba. Klicali so me tudi iz produkcije Paprike Latino in mi grozili, da bom dobil kazen 20 tisoč evrov, če bom še kaj govoril. Rekel sem ji, da bom Sloveniji dokazal, da ne izbirajo oni, pač pa produkcija, pa mi je gospa odgovorila, da Slovenije to ne zanima. Da kar se dogaja v hiši BB, ne smem govoriti nikomur."

Izkoriščanje stanovalcev, neposredni namigi in diskriminacija

Dalibor Brajdić | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Besni Dalibor trdi tudi, da produkcija stanovalce izkorišča in potvarja resnico: "Mirelo izkoriščajo za gledanost. Tudi o meni so se zlagali in prikazali, kot da se nisem skopal 14 dni, kar ne drži. Ko sem prišel domov, sem doživel šok, kaj vse se je pisalo. Tuširal sem se vsak dan in si obleke pral na roke. Tako stanovalce izkoriščajo za gledanost. To so se izmislili. V hiši so tudi namigi, koga naj se nominira. Ko sem bil zadnjič v spovednici, sta bili na tleh sliki dveh tekmovalcev, ki naj bi jih nominiral. To sta bila Jadranka in Jasmin, a sem vseeno nominiral po svoji vesti."

Prepričan je, da je bil kot Rom diskriminiran tako s strani stanovalcev kot produkcije. "Notri se govori v srbo-hrvaščini, kar ni po pravilih, a BB tega ne kaznuje. BB se je spravljal le name. Recimo glede mikrofona, ki so ga vsi nosili nepravilno, a je opozoril le mene. To je diskriminacija. Meni se gre za Slovenijo, ker jo izkoriščajo. Adnana so dali ven, da ne bi razkrinkal družine Cerić. Zakaj so dali Gregorja ven? Zakaj je prišel objokan iz spovednice, nato pa zapustil šov? Zakaj so ven leteli vsi najbolj nekonfliktni tekmovalci? A za druge jaz ne bom govoril, naj povedo sami," pravi.

"V hiši je nemogoče, huje kot je prikazano na TV. Mirela je zaradi Jasmina in Erika dobila živčni zlom. V pogodbi imamo, da psihično nasilje ni dovoljeno, a Big Brother to dopušča, da ima večjo gledanost. Ko je bila Mirela pijana, so jo stanovalci izzivali in jo želeli fizično napasti. Jasmin in Erik sta jo želela fizično napasti, a sva midva z Alenom to preprečila. Takrat so kamere ugasnili, mi smo morali v spalnico, kaj je bilo z Mirelo po tem, pa ne vem. Ona pravi, da se zaradi alkohola ničesar ne spominja," še dodaja Dalibor.  

Zagovor Pop TV-ja

Dalibor Brajdić | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Na dokaz, da za Daliborja in Jadranko naročnik ni mogel glasovati, Pop TV odgovarja: "Iz odgovora, ki ga je prejel glasovalec, je razvidno, da ima naročnik onemogočene komercialne klice, kar ni povezano z glasovanjem za resničnostni šov Big Brother, ampak to možnost operaterji omogočajo vsem svojim naročnikom. Za več informacij pa se bo moral naročnik obrniti na svojega operaterja."

Komentarjev 10
  • JackD 19:43 07.junij 2016.

    Hahaha. Enkrat je pič** "cenzurirano", drugič ne. Pa najbrž ni rekla "ne taka bodi", ampak "ne bodi taka..." Šalabajzerji!

  • Tadej Prašnikar 00:11 06.maj 2016.

    Foto dokaz? Hahah ne se hecat - Samsungova verzija androida na iphonu je verodostojen foto dokaz? ;)

  • Aljaž Lovšin 22:10 05.maj 2016.

    maš drugač še enga alena notri. tole jst vrjamem da je čista resnica kar govori.