Magazin > Film & Glasba & TV
2723 ogledov

V tem filmu bo uživala cela družina

gajin svet
1/14
Novi slovenski družinski film v kinematografe prihaja 27. septembra.

Gajin svet je sodobna in dinamična družinska romantična komedija z elementi kriminalke, postavljena v današnje urbano okolje. Otrokom, najstnikom in njihovim staršem zgodbo pripoveduje enajstletna Gaja, ki je kot Pika Nogavička sodobnega časa - pogumna, neposredna, odločna, iskrena in srčna deklica, ki stvari rada vzame v svoje roke in se ne ustraši nobenih preprek.

Film je režiral Peter Bratuša, ki je skupaj s Špelo Levičnik Oblak tudi avtor scenarija. V glavnih vlogah skupaj z mladimi igralci Taro Milharčič, Anžetom Gorencem, Nežo Smolinsky in Gitico Jakopin nastopajo še Sebastian Cavazza, Ajda Smrekar, Jana Zupančič, Lotos Šparovec, Primož Pirnat in drugi.



Film na simpatičen in dostopen način opozarja na težave, s katerimi se v sodobnem svetu na eni strani srečujejo otroci, na drugi pa njihovi starši, saj obravnava zagate, ki so del našega vsakdana: ločitev staršev, odtujenost v družini ter nevarnosti svetovnega spleta in družbenih omrežij.

Romantična komedija GAJIN SVET je prejemnica glavne nagrade festivala filmov za mlade Buzz@teen (Motovun) in najboljši film po mnenju otroške žirije 24. filmskega festivala v Sarajevu. Na Festivalu slovenskega filma pa je osvojila dve vesni – za posebne dosežke in za najboljšo masko (Nataša Sevčnikar).

O zgodbi:
Gaja (Tara Milharčič) živi z očetom Petrom (Sebastian Cavazza) in starejšo sestro Teo (Neža Smolinsky), saj se mama Nina (Jana Zupančič) pridruži organizaciji Zdravniki brez meja v Liberiji. Ker so v družini tako rekoč čez noč ostali samo trije člani, se skušajo znova postaviti na noge in ujeti ritem vsakdanjega življenja. Gaja vadi saksofon in se zelo dobro razume z Emo (Ajda Smrekar), svojo učiteljico saksofona. Rada se druži z najboljšim prijateljem Maticem (Anže Gorenc), ki je sicer računalniški genij, a tudi večna žrtev močnejših sošolcev. Gaje seveda nič ne ustavi, da mu ne bi stala ob strani. Skupaj izpilita tudi načrt, kako rešiti sestro Teo in njeno prijateljico Dašo (Gitica Jakopin), ki sta zaradi naivnih najstniških glav zabredli v svet spletnih nevarnosti.

Premierne projekcije navdušile tako otroke kot odrasle
Pretekli teden je za filmsko ekipo minil v znamenju gostovanj na premiernih projekcijah, ki so se zvrstile v vseh večjih mestih po državi. Prvi gledalci so prisrčno zgodbo o Piki Nogavički sodobnega časa – pogumni in srčni deklici Gaji, ki stvari rada vzame v svoje roke in se ne ustraši nobenih ovir, sprejeli s pristnim navdušenjem in jo na pot pospremili s stoječimi aplavzi. Po projekcijah so ob sladkanju z Gajinimi palačinkami, za katere je poskrbel Palačinkomat, sledila druženja z mladimi igralci Taro Milharčič, Nežo Smolinsky, Anžetom Gorencem in Gitico Jakopin, ki so se jim v klepetu z gledalci in deljenju avtogramov pridružili režiser in scenarist Peter Bratuša, koscenaristka Špela Levičnik Oblak in igralci Sebastian Cavazza, Ajda Smrekar, Jana Zupančič, Primož Pirnat, Judita Zidar in Nataša Barbara Gračner.

Na premiernih projekcijah niso manjkali nekateri znani obrazi med njimi skladatelj Mojmir Sepe, katerega zimzelena melodija Zemlja pleše je osrednja glasbena tema filma, pevec Jernej Tozon, ki je v filmu tudi zaigral, podjetnica Vesna Jankovič, igralka Katarina Čas, voditelj Jonas Žnidaršič, novinarka in urednica Darja Groznik, igralec Boris Cavazza, radijski in televizijski voditelj Denis Avdič, igralka Saša Pavlin Stošič, stand up komik Jure Karas in režiser Mitja Okorn, ki je filmski ekipi in igralcem po ogledu čestital za odlično opravljeno delo.

Komentarjev 1
  • Lara_Woodhouse 16:43 28.september 2018.

    Dobra novica zdaj ponuja Google spletno poslovanje na domu. Za 3 ure na spletu lahko zaslužite do 958 do 1327 dolarjev na dan doma. To delo sem začel in še nikoli nisem bil srečnejši in zdaj ga delim z vami, ...prikaži več zato ga lahko preizkusite tudi. Pridružite se nam in 0biščitee našo spletno stran za več podrobnosti ... ........ ➤➤➤ www.WebJob98.Com