Magazin > Film & Glasba & TV
24 ogledov

V Trnovo na fest, koruzo in Yellowcard

Yellowcard Arhiv skupine
Z jazz-funk-afrobeat-etno koncertom zasedbe Fake Orchestra se zadnji dan v juliju v KUD France Prešeren začenja letošnji Trnfest, na katerem bodo nastopili tudi ameriški Yellowcard.

Trnfest bo dvorišče in halo ljubljanskega KUD France Prešeren zasedel med 31. julijem in 1. septembrom. Na letnem odru se eden najbolj priljubljenih poletnih kulturno umetniških dogajanj v prestolnici začenja s koncertom domače skupine Fake Orchestra.

Od prve izvedbe leta 1992 Trnfest že 21. leto ponuja kakovosten, razgiban, žanrsko raznolik program tako z domačo kot mednarodno udeležbo izvajalcev s področja glasbe, gledališča, plesa, literature, film, likovne in vizualne umetnosti ter izobraževalnic delavnic. In tudi letos ne bo nič drugače. Kulturne drobtinice boste lahko nabirali na gledaliških predstavah, razstavah – prva se odpira skupaj z otvoritvijo Trnfesta 31. julija -, filmskih projekcijah kratkih igranih in animiranih filmov, koncertih, med katerimi gre izpostaviti ameriško pop punk rock zasedbo Yellowcard, ki bo nastopila 21. avgusta, in DJ programu v poznejših nočnih urah. Ta je, kot nam je povedal Andrej Sevšek, predstavnik za odnose z javnostjo, »ustaljen del Trnfesta in ostaja nespremenjen v smislu poteka«.

Cedila se bo slina, medila koruza

Če je še kaj ustaljen del trnovskega festivala, je to zagotovo slastna tradicionalna koruza. "Lani smo poleg tradicionalne koruze uvedli tudi Frks, ki se je izkazal za odlično kulinarično popestritev, zato smo tandem obdržali tudi letos," je še pojasnil Sevšek.

Prireditve na festivalu bodo tudi letos brezplačne in se bodo odvijale na prostem, le v primeru zelo slabega vremena bodo v dvorani KUD-a France Prešeren.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.