Magazin > Film & Glasba & TV
39 ogledov

V Umag prihaja trezen

Fatboy Slim pravi, da danes glasbo ustvarja predvsem za zabavo. (Foto: Promo) Žurnal24 main
Pravi, da se alkohola ni dotaknil že 16 mesecev. Prej pa v 30 letih ni niti enkrat nastopal trezen. V Umag prihaja v četrtek.

Vaše pravo ime je Norman Quentin Cook. Od kod ime Fatboy Slim?
Všeč so mi imena starih blues glasbenikov iz 30. in 40. let prejšnjega stoletja, kot sta bila Bumble Bee Slim in Memphis Slim.

Leta 2002 ste imeli brezplačen koncert na Brighton Beachu. Pričakovali so 60 tisoč ljudi, prišlo jih je četrt milijona. Toliko ljudi lahko privabi le peščica največjih zvezd sveta.
To je bilo prijetno presenečenje, občutek pa je bil fantastičen, saj gre za moj domači kraj. Živim na obali, kak kilometer od prizorišča.

Če bi se potegovali za župana domačega mesta, bi najbrž zmagali, ne? Definitivno (smeh). Četrt milijona glasov bi bilo dovolj za zmago.

Kje? Stella Maris, Umag.
Kdaj? V petek, 28. maja.
Koliko? Cena običajne vstopnice je 22 evrov, VIP-vstopnica stane 45 evrov.

Leta 1999 je videospot za vašo pesem Praise You dobil tri MTV-nagrade. Poleg tega, da je postal megauspešnica, je močno vplival na videosceno.
Ja, bil je prvi naredi-ga-sam mainstream video. Tega sicer nisem načrtoval oziroma pričakoval, vedel sem le, da je popolnoma drugačen kot karkoli, kar je bilo narejeno do takrat. Ko je bil narejen, sem pomislil: tole je najbrž preneumno, da bi delovalo, in da smo po vsej verjetnosti šli predaleč. A sem očitno podcenjeval, kako zelo so ljudem všeč neumnosti, na tem sem namreč zgradil vso svojo kariero (smeh).

Dobili ste še cel kup drugih nagrad. Prvo že leta 1987, in sicer brita za novinca leta. Kje jih hranite?
Imam temu namenjeno polico. Vem, da ste pričakovali drugačen odgovor.

Ste že kdaj bili v Umagu?
Ne, nisem. Sem pa slišal, da je tam zelo lepo.

Kaj pa kje v bližini?
Nekoč sem hotel svojo jahto zasidrati na hrvaški obali, ker sem slišal, da je to nova Ibiza, a je žal vedno nekaj prišlo vmes.

Lani ste priznali, da imate težave z alkoholom. Odšli ste na zdravljenje. Koliko časa ste že trezni?
Že 16 mesecev nisem popil niti kapljice alkohola. Hotel sem nehati piti, in ko sem ugotovil, da mi to samemu ne bo uspelo, sem se odločil za zdravljenje.

Je bil za vas večji preizkus ostati trezen doma ali na turneji?
Uf, največji test je bil ostati trezen med nastopanjem, torej na turneji. Tega sem se najbolj bal, saj v 30 letih za mešalno mizo nikoli nisem stal trezen.

Britanska revija Q vas je uvrstila med 50 bendov, ki jih mora vsak človek videti, preden umre. To je kar laskavo, kajne?
Je, še posebno zato, ker nisem bend (smeh). Sem edini didžej na tem seznamu.

Kot glasbenik najbrž nimate več kaj dokazati. Gre zdaj resnično samo za glasbo?
Za glasbo in zabavo. Predvsem za zabavo, ne denar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.