Magazin > Film & Glasba & TV
37 ogledov

V zmago je dvomil

Tomaž Anže Petkovšek
Kaj o zmagi, šovu in načrtih za prihodnost pravi zmagovalec druge sezone šova Gostilna išče šefa Tomaž Škvarč.

Kakšni so prvi občutki po zmagi?
Kot da sanjam. Še zdaj ne morem verjeti, da se je to zgodilo ravno meni. Res je, da sem se trudil skozi ves šov, vendar ko sem slišal, da naj bi zmagala ženska, sem začel dvomiti. Danes, ko sem zaslišal svoje ime … fantastično, top, super!

Ste imeli malo manj treme, ker je v finalu poleg vas sedela Kaja in ne Lidija, ki je izločila kar tri tekmovalce?

Zagotovo sem imel malo več možnosti, glede na to, da je bila na drugem vročem stolu Kaja in ne Lidija. A vseeno je bila ženska in teh sem se bal – njihovih oboževalcev in podpore. 

Namigovalo se je, da je Bine poleg vas postavil Kajo, da bi vam s tem zagotovil zmago. Kaj menite vi?
Ne bi tako razmišljal, saj je Kaja vseeno pokazala več kot Lidija. Šef Kaje za drugo finalistko ne bi izbral kar tako, zato se s tovrstnim mišljenjem ne strinjam.

Kakšni so načrti za prihodnost? Si želite nekaj svojega?
Imel bi nekaj svojega, najrajši slaščičarno, da bi nekaj ustvarjal. Upam pa, da me bo poklical kdo, ki me bo res znal ceniti, in mi pustil, da uživam v tem, kar delam. Za zdaj bi raje delal za nekoga drugega, saj so mi pomembnejši otroci in ne bi bil rad cele dneve v gostilni, temveč bi rad nekaj časa preživel tudi z njimi.

Kaj boste naredili z denarjem? Ko plačate davek, vam bo ostalo 38 tisoč evrov.
Denar je potrošni material. Poplačati moram nekaj kreditov, tako da mi bo zelo prav prišel. Če bo ostalo kaj za dopust, pa še toliko lepše. Pa da bomo uživali, da nam bo vseeno nekaj ostalo, da ne bo vedno nekaj manjkalo.

Kateri je bil najtežji del resničnostnega šova? Ta, da ste pogrešali družino, da so vam bile kamere vedno za petami, da ste dva meseca in pol preživeli v zaprtem prostoru ali pritiski pred finalom? Zagotovo ni bilo preprosto biti v šovu dva meseca in pol, brez družine, brez vsega. Bili smo utrujeni, spali smo največ tri, štiri ure in seveda se je to poznalo tudi na duševnosti. Pogrešaš domače, veliko dela je bilo, ljudje v šovu smo bili zelo različni, vsakega si moral poslušati in se boriti do konca. Ni bilo preprosto,  ne vem več, katera stvar je bila težja. Mislim, da je bilo vse skupaj … preveč.

Pa najlepši trenutek?
Najbolj si bom zapomnil šefove besede, da sem prihajajoča generacija top šefov v Sloveniji.

Kako se boste oddolžili ženi po teh dveh mesecih in pol?
Najprej ji moram kupiti eno rožico, potem bomo pa še videli, kako bo potekalo vse skupaj. 

Boste ohranili stike s sotekmovalci?
Zagotovo bi ta prijateljstva iz šova rad negoval tudi v prihodnje. Z vsemi tekmovalci. Mislim, da si lahko še veliko pomagamo in se imamo fino, tako kot smo se imeli v šovu. Zakaj pa ne? Saj smo se imeli super in ni nič narobe, če se bomo srečevali še naprej.

Če bi lahko izbiral med vsemi sotekmovalci, koga bi si želel v finalu?
Zagotovo moško konkurenco. Morda ravno Iztoka, saj bi mu privoščil, da bi bil na sosednjem stolu.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.