Magazin > Film & Glasba & TV
30 ogledov

Valentina in Luka Novak se vračata na male ekrane

valentina in luka novak Planet TV
Od sobote, 22. avgusta, bodo lahko gledalci na Planet TV spremljali oddajo Planet Kuha, ki jo bosta vodila Valentina in Luka Novak.

Na Planet TV s soboto, 22. avgusta, prihaja nova kuharska oddaja Planet Kuha, ki bo v sklopu informativne oddaje Planet Danes. Kuhala bosta kulinarična ustvarjalca Valentina in Luka Novak, ki bosta recepte predstavila na preprost in uporaben način.

"Ponovni izziv kuharije je v zraku - tema Expo 2015 je hrana, družabna omrežja so je polna, hrana se dogaja - danes o hrani želimo izvedeti več: kaj, zakaj, od kod, kako? Trudila se bova, da vsaj na del teh vprašanj ponudiva odgovore, raziščeva zgodbo živil, poiščeva kulturni kontekst in ga pokaževa v receptu - natančno, domače in uporabno," je na kratko predstavila oddajo Valentina, ki dodaja, da na takšen informativen način kuharske oddaje še ni bilo.

Valentina in Luka Novak sta po izobrazbi filozofinja ter primerjalni književnik in jezikoslovec z MBA, ki delujeta kot publicista in založnika, ukvarjata pa se tudi s svetovalnimi projekti in razvojem blagovnih znamk. Kulinarika je njuna strast, a hkrati tudi vsakdanje opravilo, saj imata veliko družino, za katero je potrebno vsak dan nekaj skuhati. Napisala in prevedla sta številne leposlovne, esejistične in kuharske knjige ter posnela več kuharskih oddaj.

Komentarjev 1
  • Mrcina 10:54 28.julij 2015.

    Huuh....spet bo potrebno preskakovati ta program v času njene oddaje...!!!