Magazin > Film & Glasba & TV
18 ogledov

Varno na koncert Rebelde

Pritiskom množice se je težko upreti, zato se z otrokom pogovorite o varnostnih Žurnal24 main
Naj vam obisk Rebelde v Tivoliju ne ostane v slabem spominu.
"Vsi se spomnimo tragičnega dogodka pred diskoteko Lipa, kjer so v navalu množice umrla tri dekleta, zato se o vedenju in varnosti na koncertu z otrokom prej pogovorite," svetuje psihologinja Andreja Pšeničny.
 

Koncert znova razprodan

Število. Skupina RBD je 4. in 5. septembra letos trikrat napolnila veliko Halo Tivoli, koncerte pa si je ogledalo kar 19 tisoč obiskovalcev.

Datum. Poslovilni koncert priljubljene skupine, ki je nastala v sklopu televizijske uspešnice Rebelde, bo 16. decembra v Hali Tivoli v Ljubljani.

Vstopnice. Koncert je razprodan, vstopnice (cene se gibljejo med 49 in 54 evri) lahko kupite še na Bolhi.com.

Srečanje z RBD. Na www.zurnal24.si lahko sodelujete v nagradni igri, kjer bomo dvema srečnežema omogočili srečanje z RBD.

Množica je nepredvidljiva
"Težko je presoditi, kdaj gre lahko otrok sam na tovrsten koncert, saj je vse odvisno od njegove zrelosti, vzgoje in zaupanja med otroki in starši," meni psihologinja in glede varnosti dodaja, da je na takšni prireditvi možnih precej nepredvidenih okoliščin, dosti pa je odvisno tudi od organizatorja. "Ne moremo vedeti, kako se bo množica vedla, če se zgodi, da množica pritiska ali nastane celo panika, bodo tudi starši otroka težko obvarovali," pravi psihologinja.

Z otrokom se pogovorite
Preden se odpravite na koncert, se z otrokom doma pogovorite o pravilih, ki se jih mora otrok na prireditvi držati, in ga opozorite na nevarnosti. Čeprav je množica nepredvidljiva, se pogovorite o možnostih, kako je treba ukrepati ob potiskanju množice, prerivanju ali celo nasilju. Dobro je, da ima otrok s sabo tudi mobitel, če se zaradi gneče ločita. Na koncertu se lahko v neugodnih okoliščinah obrnete tudi na pomoč redarjev, ki jih mora zagotoviti organizator.

Če gredo na koncert tudi prijatelji vašega otroka, se dogovorite z njihovimi starši in se udeležite koncerta skupaj. Čeprav vam glasba skupine Rebelde (RBD) morda ni všeč, otrokom ne pokvarite veselja s svojo slabo voljo. Vašemu otroku bo ta dan prav gotovo ostal v lepem spominu, potrudite se, da vam tudi.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.