Magazin > Film & Glasba & TV
27 ogledov

Varuhi, ki varujejo človeštvo

Varuhi Kinodvor
Vsako nedeljo si v Kinodvoru lahko ogledate predstavo, ki ste jo v času predvajanja v kinematografih zamudili. Tokratni film za zamudnike je Varuhi (Watchmen), ki bo v sklopu Festivala stripa 2011 na sporedu ob 19. uri.

V neki drugi Ameriki 80-ih let, kjer še vedno vlada zloglasni Nixon, živijo superjunaki med čisto navadnimi državljani. Večina se jih je že upokojila, a ko enega od Varuhov umorijo, maskirani vigilant in maščevalec pravice Rorschach (Jackie Earle Haley) ponovno zbere nekdanje sodelavce, legijo izobčenih junakov, od katerih le en premore resnične nadnaravne moči.

Razkrivati začnejo široko razvejeno zarotniško mrežo, katere lovke segajo v njihovo skupno preteklost in ki prinaša katastrofalne posledice za prihodnost. Misija Varuhov je varovati človeštvo ... A kdo to človeštvo varuje pred Varuhi?

Kompleksen, večplasten pustolovski krimič se odvija leta 1985 v paralelni Ameriki, v kateri so maskirani superheroji del vsakdanjega življenja navadnih smrtnikov, tempirana bomba atomskega somraka hladne vojne pa neutrudno tiktaka.

Cena redne vstopnice je 4,95 evra, za vstopnico s popustom za starejše od 60 let, mlajše od 14 let, dijake in študente boste odšteli 4,25 evra, člani Kluba Kinodvor pa 3,80 evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.