Magazin > Film & Glasba & TV
20 ogledov

Vatikan sklenil premirje z Beatli

Vatikan meni, da so pesmi legendarne skupine The Beatles prestale preizkus časa. Žurnal24 main
Vatikan je končno sklenil premirje z Beatli, ki so trdili, da so bolj znani kot Jezus.

Vatikanski časnik Osservatore Romano je skupini, ki je razpadla pred 40 leti, posvetil dva članka in zapisal, da so res živeli razuzdano in celo trdili, da so bolj znani kot Jezus, a je ob poslušanju njihovih pesmi vse to nepomembno. "Njihove lepe melodije, ki so za vedno spremenile pop glasbo in v nas še vedno budijo čustva, živijo dalje kot dragoceni dragulji," je zapisal vatikanski časnik.

To sicer ni prvič, da je Vatikan pohvalil glasbo slavne britanske skupine iz 60. let prejšnjega stoletja, saj je v preteklih letih to storil že nekajkrat. Zdaj pa je Osservatore Romano zapisal, da so pesmi legendarne skupine The Beatles prestale preizkus časa.

Leta 1966 je izjava Johna Lennona, da so Beatli bolj priljubljeni od Jezusa, sprožila gnev številnih katolikov po svetu, zdaj pa so v vatikanskem časniku mnenja, da izjava v resnici ni bila tako škandalozna, saj je bila "fascinacija z Jezusom tako velika, da je privlačila heroje tistega časa".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.