Magazin > Film & Glasba & TV
24 ogledov

Vaya Con Dios kmalu v Sloveniji

vaya con dios Žurnal24 main
V soboto, 12. marca 2011, bo ob 20. uri v ljubljanski Hali Tivoli z novimi in starejšimi uspešnicami končno nastopila slovita skupina Vaya Con Dios.

V 80. in 90. letih prejšnjega stoletja je skupina zaslovela z uspešnicami What’s a woman, Nah Neh Nah, Puerto Rico in Don't Cry for Louie.

Skupino so pevka Dani Klein, Dirk Schoufs in Willy Lambregt kot romski blues trio Vaya Con Dios ustanovili leta 1986, nato pa čez dve leti objavili svoj prvi istoimenski album.

Mednarodno slavo so dosegli že s svojim drugim albumom Night Owls, ki so ga posneli samo dve leti po prvencu.

 

Cena vstopnic v predprodaji:
Tribuna – jug: 32 evrov
Tribuna – vzhod/zahod: 32 evrov (študenti 29 evrov)
Parter – 1. -15. vrsta: 42 evrov
Parter – 16. vrste naprej: 39 evrov

 

Zaradi velikega pritiska slave je skupina kmalu razpadla, kmalu zatem pa je tragično umrl še Dirk Schoufs. Dani se je morala odločiti, kako naprej. Odločila se je nadaljevati kot solo umetnica pod imenom Vaya Con Dios, kar je bil njen način izražanja spoštovanja glasbenikom, ki so ustvarili skupino, in tistim, ki so ji hoteli pomagati, da nadaljuje. Tri albume in dve kompilaciji kasneje je Vaya Con Dios – kar v španščini pomeni 'Pojdi z Bogom' – prodal skupno deset milijonov plošč in pridobil privržence po vsem svetu.

 

Po nekajletnem premoru se je leta 2004 s skupino Vaya Con Dios vrnila z novim albumom The Promise. Leta 2006 so dvajseto obletnico delovanja obeležili z albumom The Ultimate Collection, leta 2009 pa so izdali album Comme on est venu, katerega besedila so v celoti v francoskem jeziku.

Z albumom Comme on est venu nadaljujejo tradicijo skupine, hkrati pa je izraz Danine ljubezni do velikih francoskih skladateljev, kot sta Jacques Brel in Georges Brassens.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.