Magazin > Film & Glasba & TV
60 ogledov

Več denarja, več muzike

Na brucovanju bodo nastopili tudi Big Foot Mama, ki letos praznujejo 20 let. (Fo Žurnal24 main
Bruc 2010.
 Trije odri in 19 glasbenih izvajalcev na največjem slovenskem brucovanju.

“Novost letošnjega Bruca je zagotovo ta, da se bo glasbeni program spet dogajal kar na treh odrih. Med njimi velja izpostaviti predvsem tako imenovani elektro oder, saj bodo na njem glasbo vrteli svetovno znani house DJ-duo The Shapeshifters, nemški house in progressive DJ Timo Maas ter priljubljeni slovenski didžeji Shark, Sylvain in Jaka,” o največjem slovenskem brucovanju, ki bo v sredo ob 20. uri na Gospodarskem razstavišču, pravi minister za obštudijske dejavnosti ŠOU v Ljubljani Aleš Koželjnik.

 

The Shapeshifters | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Več izvajalcev kot lani

ŠOU je letos za brucovanje porabila približno deset odstotkov sredstev več kot lani. “Višji znesek (60 tisoč bruto, op. a.) smo Brucu namenili zato, ker smo z letošnjim rebalansom finančnega načrta odpovedali projekt ŠOU Fest, ki smo ga sicer izvajali oktobra,” pojasnjuje Koželjnik in dodaja, da bo letos nastopilo 19 izvajalcev, osem več kot lani – med drugimi Big Foot Mama, Tabu, Trkaj & Rapostoli ter Samuel Lucas.

 

“Obvezen del brucovanja je slovesna zaprisega za bruce. Za zabavne igre pa želimo, da do dogodka ostanejo presenečenje. Morda samo namig: bruci bodo lahko na njih preizkusili tako svojo fizično kot psihično kondicijo,” še pravi Koželjnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.