Magazin > Film & Glasba & TV
25 ogledov

Večna tema, večni muzikal

Ljubim te - spremeni se! Žurnal24 main
Ljubim te – spremeni se!, ki mu je uspeh prinesla ljubezen, bo danes doživel 50. uprizoritev.

Romana Krajnčan, Danijel Malalan, Marjan Bunič in Simona Vodopivec Franko bodo danes ob 20. uri v Cankarjevem domu petdesetič nastopili v komičnem muzikalu Ljubim te – spremeni se!, ki ga je režiral Gašper Tič.

Svetovno uspešnico Joa DiPietra (avtor besedila) in Jimmyja Robertsa (avtor glasbe) je v slovenščino prevedel Milan Dekleva.

Ljubezen je recept

Na vprašanje, koliko je k uspešnosti muzikala pripomoglo to, da je naslov povezan z ljubeznijo, Tič odgovarja: "V tržnem smislu je predstava zato zagotovo zanimiva, vendar jo mora znati tudi producent pravilno plasirati. Potem pa je to treba upravičiti še na sami predstavi." Dodaja, da je ljubezen pač univerzalna tema – vsi jo opazimo, vseh se tiče in vse nas zanima.

"Ljubezen je zagotovo večna tema. Koliko pa vpliva na uspešnost predstave? Če drugače ne, vsekakor vpliva vsaj ob tistih datumih, ki so povezani z ljubeznijo," se s Tičem strinja Vodopivec Frankova. "Najbolj mi je fajn, da ljudje, ki včasih ne vedo čisto točno, kaj prihajajo gledat, odhajajo zadovoljni in nasmejani in o predstavi še nekaj časa razmišljajo, kar je danes kar velik uspeh," svoje občutke opisuje igralka. Muzikal sicer govori tudi o zadregah starševstva, zakoreninjenosti družbeno vsiljenih vrednot, moralni odgovornosti in razvadah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.