Magazin > Film & Glasba & TV
35 ogledov

Veličastno življenje angleške kraljice

Predstava umetnice Nole Rae traja 90 minut in nima odmora. (Foto: Arhiv organiza Žurnal24 main
Zavod Bufeto med 3. in 16. junijem v Ljubljani pripravlja četrti mednarodni klovnovsko-gledališki festival Klovnbuf. Ob 19. uri bo na odru Slovenskea mladinskega gledališča uprizorjena predstava Elizabeth's Last Stand.

Predstava Elizabeth's Last Stand se poglablja v osamljenost starejše ženske, ki si začne domišljati, da ima veličastno življenje, in skuša v svoji dnevni sobi poustvariti dvor angleške kraljice Elizabete I.

Ob koncu svojega življenja, ko je štela 70 let, je angleška kraljica Elizabeta I na svojem dvoru stala 15 ur, preden so jo njeni izčrpani dvorjani uspeli prepričati, naj sede. Kot se je bala, ni nikdar več vstala.

Prav ta podoba kraljice je navdahnila predstavo in njen naslov Elizabeth's Last Stand. V vsaki ženski se skriva Elizabeta. Ženska, ki je močna, vplivna, modra, občudovana, spoštovana, ljubljena, ženska, ki ima oblast. Tudi v plahi Betty je kraljica, ki čaka, da pride na plano. Elizabeta vstopi v Bettyin svet, ki jo dobesedno vsrka vase, in Bettty se korak za korakom spreminja v kraljico.

Cena vstopnice za ogled predstave je 9 evrov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.