Magazin > Film & Glasba & TV
87 ogledov

Velik ego za veliko let

Scena 27.03.14, Andrej Teazk Tesky, Jonas Znidarsic, foto: Simon Mur Simon Mur
Stand up klub 10ka. 1. aprila odprtje z 20 komiki, 4. aprila šov Jonasa, ki pravi, da nasmeje vsakogar, ki razume slovensko.

Slovenija bo 1. aprila dobila nov stand up klub 10ka, ki je zavetje našel na Miklošičevi ulici 28, kjer je nekoč delovala Jonasova akademija za biljard Desetka.


Ker ne gre za prvoaprilsko šalo Pionirskega doma in Ceha za smeh, ki sta ustanovitelja kluba, sta o načrtih in stand up sceni nekoliko več povedala idejni oče 10ke Andrej Težak - Tešky in Jonas Žnidaršič, ki bo pri klubu sodeloval programsko in idejno. “Klub bo namenjen razvijanju stand up komedije ter s tem promociji prav vseh slovenskih komikov – petki bodo namenjeni njihovim celovečernim programom, torki pa novim komikom in novim, v Sloveniji manj znanim formatom,” pravi Tešky, ki upa, da bosta z Jonasom znala postaviti “odličen klub smeha, kjer se bomo smejali in smejali”.

Vse, kar Jonasa spravlja ob živce

Dobrih domačih stand up komikov je po Jonasovih besedah dovolj, nima pa se smisla primerjati z Ameriko ali Veliko Britanijo.

“Tradicije nimamo, torej smo še na začetku. S slovensko filmsko produkcijo nikoli ne bomo dosegli 
recimo Hollywooda, kak dober film pa vseeno zmoremo. Sam nasmejem vsakogar, ki razume slovensko. Louisa C.K. pa mirno vabim na eno od naših gasilskih harmonikarskih veselic v belokranjskem Semiču; naj junak nastopi za Gojcem ali Zrnecem,” vabi Jonas, ki bo na svojem samostojnem nastopu v 10ki 4. aprila zbijal šale o estradi, medijih, vsakdanjiku, otrocih in še čem, kar ga spravlja ob živce.

Od drugih komikov si Jonas sicer želi, da bi ga presenetili s čim svežim, o tem, kaj sploh dela dobrega komika, pa pravi, da bistrost in razgledanost ter sposobnost poiskati skupno točko z občinstvom, k čemur Tešky dodaja še, da je “dobro imeti velik ego”.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.