Magazin > Film & Glasba & TV
4472 ogledov

Velika čast za voditeljico RTV Veroniko K. Žajdela

veronika žajdela Instagram
Njeno strokovnost prepoznali tudi v tujini.

Veronika Kostanjevec Žajdela že leta spada med najbolj prepoznavne televizijske obraze pri nas. Poznamo jo kot voditeljico oddaje Dobro jutro, njen glas lahko slišite tudi na RadiuSi, nekoč pa smo jo gledali celo v priljubljeni nadaljevanki Lepo je biti sosed.

Veronika ljubi vse, kar je povezano s filmsko industrijo. Je redna obiskovalka in poročevalka s filmskih festivalov v Benetkah in Cannesu, njeno strokovno znanje pa so prepoznali tudi organizatorji enega najbolj priljubljenih in vidnih filmskih dogodkov na Hrvaškem - filmskega festivala Motovun. Veroniko je doletela velika čast, saj so jo povabili v žirijo. "Veronika K. Žajdela je televizijska in radijska osebnost na RTV Slovenija. Zadnjih 20 let se posveča filmu in gledališču. Poročala je s filmskih festivalov v Cannesu in Benetkah ter sodelovala v žiriji FIPRESCI na Festivalu slovenskega filma. Intervjuva filmske ustvarjalce na festivalih, filmskih prizoriščih in v TV-studiih ter snema in montira filme in filmske vsebine za večjezično radijsko postajo RSI. Spodbuja neodvisne lokalne talente in glasno zagovarja pomen ohranjanja filmske izkušnje v kinematografih," so jo opisali na uradni strani festivala. 

"Filmski festivali so moj oddih, pobeg in zabava v enem. Če lahko cel dan gledam filme v krogu entuziastov, s katerimi nato pozno v noč debatiramo, je to zame najlepši dan. V čast mi je, da so moje poznavanje filmov in strast prepoznali tudi hrvaški kolegi in res komaj čakam, da vidim, kaj prinaša letošnji motovunski filmski festival," je Veronika, ki je bila tudi v žiriji My French Film Festival, povedala za Žurnal24.

Festival se bo s podelitvijo nagrad zaključil v soboto. 

Pred dvema letoma ji je nekdo iz Cannesa sledil domov. Več o tem TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.