Magazin > Film & Glasba & TV
5 ogledov

Velika imena in malo aplavzov

1/60
Žurnal24 main
V soboto, 19. septembra, so se na odru Križank zvrstila vrhunska domača in južnososedska glasbena imena. Nastopili so Elvis Jackson, Let 3, T.B.F., I.C.E., Morso in Vatra.


Šlo je za tri tovrstne koncerte, dva v Zagrebu in enega v Ljubljani. Osnovna ideja festivala, povezati prestolnici dveh držav v kreativno, programsko in kulturno celoto, osnovano na prijateljskih vezeh in glasbeni ustvarjalnosti, je kljub kakovostni glasbeni ponudbi delno splavala po vodi. Povezovanje rocka dveh držav (Slovenija, Hrvaška) se glede obiska namreč ni izkazalo kot posrečena zamisel.

Vsega skupaj je bilo okoli 1500 ljudi. Le dan prej, ko so tam nastopili Crvena jabuka, je bila zgodba precej drugačna. Je razlog za slab obisk premajhna promocija? Prazni žepi odjemalcev? Pomembna košarkarska tekma, ki se je odvijala v času festivala? Po pogovoru z nekaterimi hrvaškimi nastopajočimi je bila zgodba prvega dne v zagrebški Tvornici podobna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.