Magazin > Film & Glasba & TV
7 ogledov

Velika zmagovalca Pokora in Sweeney Todd

Film Pokora je prejel nagrado za najboljšo dramo. Žurnal24 main
V Los Angelesu so prebrali dobitnike letošnjih zlatih globusov. Velika zmagovalca sta bila filma Pokora in muzikal Sweeney Todd.

Zaradi stavke scenaristov letošnje podelitve zlatih globusov ni bilo. Nominiranci so se namreč odločili, da bodo slavnostni dogodek, ki ponavadi traja tri ure, bojkotirali. Zmagovalce so zato prebrali na 30-minutni novinarski konferenci.

Nagrado za najboljšo dramo je prejel film Pokora (Atonement), ki govori o dveh zaljubljencih med drugo svetovno vojno. Sweeney Todd je prejel nagrado za najboljši glasbeni film, Johnny Depp, ki v njem igra glavno vlogo, pa je bil razglašen za najboljšega igralca v muzikalu.

Zlata globusa za najboljša igralca v drami sta dobila Daniel Day-Lewis, in sicer za vlogo naftnega mogotca v filmu There Will Be Blood, in Julie Christie, ki je filmu Away From Her zelo dobro upodobila žensko, obolelo za Alzheimerjevo boleznijo.

Francozinja Marion Cotillard pa si je po mnenju Hollywoodskega združenja tujih novinarjev za svojo vlogo kot Edith Piaf v filmu La Vie En Rose zaslužila globus za najboljšo igralko v glasbenem filmu. Zlati globus za najboljšo originalno glasbo pa je dobila Pokora.

Cate Blanchett je dobila zlati globus za vlogo v filmu I'm Not There, ki ga je navdihnila življenjska zgodba Boba Dylana. © Reuters

 
Javier Bardem , novi ljubimec Penelope Cruz, je dobil globus za najboljšega stranskega igralca. V trilerju No Country for Old Men je namreč odlično upodobil hladnokrvnega morilca. V isti kategoriji je slavila tudi Avstralka Cate Blanchett (I'm Not There). The Diving Bell and the Butterfly , film o slepem francoskem novinarju, je dobil nagrado za najboljši tujejezični film, Julian Schnabel , ki je film režiral, pa za najboljšega režiserja. In najboljša risanka? Izbrali so Ratatouille.

Televizijski globusi za ...
Za najboljšo televizijsko dramo je bil razglašen film Mad men, Extras pa je dobil globus za najboljšo televizijsko komedijo. Najboljša igralka v televizijski drami je postala Glenn Close (Damages), najboljši igralec Jon Hamm (Mad Man), najboljša igralka v televizijskem muzikalu ali komediji je Tina Frey (30 Rock), globusa za najboljšega igralca v televizijskem muzikalu ali komediji pa je dobil David Duchovny (Californication). Najboljša televizijska miniserija ali film je Longford , najboljša igralka v televizijski miniseriji ali filmi je Queen Latifah (Life Support), med moškimi pa je v tej kategoriji slavil Jim Broadbent (Longford).
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.