Magazin > Film & Glasba & TV
18 ogledov

Veliki finalni impro boj

Improliga SiTi Teater
V SiTi Teatru se nocoj ob 20. uri obeta Finale VII. Medfakultetnega impro prvenstva.

Impro liga je vseslovensko prvenstvo v gledališki improvizaciji, ki je jeseni 2011 začelo z že svojo 18. sezono. V njej se več kot 120 improvizatorjev z različnih koncev Slovenije združuje v ekipe, ki se nato merijo za naslov prvaka v športnem gledališču.

Ja, športnem! Impro liga je namreč mešanica gledališča in športnega spektakla, saj vsebuje tako gledališče prizore, karakterje, zaplete in dramske trikotnike, kot tudi navijače, sodnike in točkovanje. Na eni impro tekmi se tako med seboj pomerita dve improvizacijski ekipi, ki štejeta najmanj 5 članov in uprizarjata prizore, ki temeljijo na predlogih gledalcev. Občinstvo tako postane aktiven član predstave, saj improvizatorji nimajo v naprej pripravljenega teksta in zgodb, pač pa si s pomočjo gledalcev vse izmišljujejo sproti. Če bi tako radi videli, kako bi Vojna zvezd namesto kot sci-fi bila odigrana v mjuziklu, izvolite - predlagajte improvizatorjem in to bodo z veseljem odigrali. Občinstvo pa skupaj s sodniki določi tudi, katera ekipa je zmagovalka večera in tista, ki na koncu sezone zbere največ zmag, lahko častno v zrak dvigne veliki Impro liga pokal.

Tokratna marčevska ekshibicija je Finale VII. Medfakultetnega impro prvenstva. Vstop je prost!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.