Magazin > Film & Glasba & TV
1391 ogledov

Največji šovmen: Filmski spektakel, ki vas bo spravil na kolena

Veliki šovmen Blitz Film & Video Distribution
Za konec leta vas velika filmska imena razvajajo z odličnim cirkuškim spektaklom.

Odpotujmo v čarobno domišljijo možakarja, ki si je zadal, da razkrije, da je življenje sámo lahko najbolj vznemirljiva predstava na svetu. Na podlagi življenja legende in izvirnega ambicioznega impresarija ameriške popularne kulture P. T. Barnuma, ki je v 19. stoletju zaslovel s predstavo "The Barnum and Bailey Greatest Show on Earth", zaradi česar mu pravijo kar "oče šovbiznisa", je nastala navdihujoča zgodba o zaletavem sanjaču, ki se je vzdignil iz bede in siromaštva in dokazal, da je mogoče prav vse, kar si zamisliš; pa da ima vsakdo, naj bo še tako neopazen, svojo izjemno zgodbo, ki je vredna, da postane bleščeč svetovni spektakel.

Za avstralskega režiserja Michaela Graceyja je to celovečerni prvenec. Ustvaril je zgodbo, ki se po vzoru Barnumovega nebrzdanega duha poda v drzno zastavljeno območje fikcije, polno nalezljivih pop napevov, bleščečih plesnih točk in opevanja sposobnosti zabavnega posla, da povsem preobrazi tiste, ki se vanj potopijo. Na čelu igralske zasedne je oskarjevec Hugh Jackman, ob boku nasmejanega Avstralca pa so še Zac Efron, Zendaya in Rebecca Ferguson.

1/9

Film, ki se poteguje za tri zlate globuse (za najboljši film, za najboljšega glavnega igralca in za najboljšo izvirno skladbo), se dotakne še enega koncepta tistih časov: izoblikovanja izbranih družin, ki so se zbirale okoli določenih osebkov in ki so jim dovoljevale, da svoje bistvo izrazijo brez kakršnih koli zadržkov. "Pomembno sporočilo filma je, da so tvoje pravo bogastvo ljudje, s katerimi se obdaš, in ljudje, ki te imajo radi,« pravi Gracey. »Barnum je zbral posameznike, ki bi jih svet sicer prezrl. In ko je vsakega od njih potisnil pod žaromete, je ustvaril družino, v kateri so se člani vedno podpirali. Skozi film Barnum skoraj izgubi tako svojo pravo kot tudi cirkuško družino – a odkrije, da je najbolj pomembno to, da ju lahko spet sestavi nazaj."

Film največji šovmen (The Greatest Showman) si na velikih platnih lahko ogledate predpremierno od 21. decembra dalje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.