Magazin > Film & Glasba & TV
117 ogledov

Veliki zmagovalec Gostilne je Andrej!

Gostilna išče šefa
1/42
Saša Despot
Nocoj se je končal prvi kuharski šov pri nas, Gostilna išče šefa. Gostilno, za katero se je bojevalo dvanajst tekmovalcev, bo naslednjih pet let vodil Andrej.

Po desetih tednih so gledalci nocoj odločili, da si Gostilno najbolj zasluži Andrej. V finalu je premagal Julijano, ki je bila že nekaj tednov ljubljenka občinstva, a so danes raje izbrali njega. V soboto pa se je pot do Gostilne končala za Janija, ki ga je Bine po zadnjem izzivu izločil iz boja.

Andrej nam je po razglasitvi povedal: "Zmage nisem pričakoval, sem pa zelo vesel." Za zdaj še ni želel razkriti, kako bo porabil 20 tisoč evrov dodatnega kapitala, je pa priznal, da je bil pred finalno oddajo zelo živčen. Julijanine prve besede ob porazu pa so bile: "Nisem razočarana, zjutraj me je bilo malo strah, ampak je minilo." Dodala je, da sta se z Andrejem že dogovorila, da bo on šef, ona pa bo glavna v kuhinji.

V studiu so se nocoj poleg finalistov znova zbrali vsi tekmovalci, od prve izpadle Špele do zadnjega izpadlega Luke. Pridružili so se jim seveda tudi komentatorji Savina Atai, Angelca Likovič in Mišo Stevanović ter šef Bine Volčič. Že takoj na začetku je voditeljica Lili Žagar Andreju in Julijani povedala veselo novico. Poleg tega, da bo zmagovalec dobil Gostilno v najem za pet let in prejel še 20 tisoč evrov začetnega kapitala, si bo nad gostilno na sto kvadratnih metrih lahko uredil stanovanje in tam živel. Oba finalista sta bila nad dodatno nagrado navdušena, sicer pa sta že na začetku finalne oddaje povedala, da si bosta pri vodenju Gostilne pomagala, ne glede na to, kdo zmaga.

Andrej je takoj, ko je sedel na vroči stol, povedal, da "se z voljo in delom nekam pride" ter da je vedno govoril, da "če delaš dobro, se ti dobro vrne." Julijana pa je dejala, da si želi začeti "sanjati svoje sanje, da bi ustvarjala svoje jedi, svoje kreacije."

Komentatorji ponosni na oba

Savina, Angelca in Mišo so o njima našli same lepe besede: "Andrej me je zelo lepo presenetil z odprtostjo do ljudi. Njegov značaj je enkraten!" je bila navdušena Savina; Angelca se je z njo strinjala in dodala: "On je sanjski šef, mislim, da Gostilna ne bi mogla imeti boljšega šefa. Takšnega, ki bi komuniciral z gosti in upošteval njihove želje." Mišo je o Julijani povedal, da ga je navdušila, ker razmišlja s svojo glavo. "Ima veliko superlativov in prav vesel sem, da je bila danes v finalu." Savina jo je opisala kot "občudovanja vredno mravljico", Angelca pa: "V kuhinji je super, krasna kuharica! Pri ljudeh pa ima malo treme, tukaj ji pa še malo manjka."

Nanju je ponosen tudi šef Bine, ki jima je v oddaji malo za šalo malo zares postavil še zadnji izziv. Predstavil jima je tri situacije v gostilni in ju vprašal, kako bi se v njih znašla kot šefa. Oba sta podala odlične odgovore, ki so Bineta prijetno presenetili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.