Magazin > Film & Glasba & TV
14 ogledov

Velikodušna donacija

Z donacijo želijo ustvarjalci filma pomagati revnim mumbajskim otrokom. © Flynet Žurnal24 main
Ustvarjalci filma Revni milijonar, ki si je prislužil kar osem Oskarjev, bodo z donacijo 750.000 dolarjev pomagali revnim mumbajskim otrokom.

Skoraj milijon ameriških dolarjev bodo ustvarjalci Revnega milijonarja darovali humanitarni organizaciji Plan, ki revnim otrokom pomaga že vse od leta 1979. Glavni cilj denarne pomoči je, da šolsko izobrazijo več kot pet tisoč otrok, v naslednij petih letih.

Zgodba o revnem fantu, ki na kvizu Lepo je biti milijonar čez noč obogati, je osvojila ves svet, film pa je s predvajanji po svetovnih kinodvoranah zaslužil že več kot 300 milijonov dolarjev. Zaradi nepričakovanega uspeha so filmarji denarno že preskrbeli zvezdi filma, Rubino Ali in Azharuddin Mohammed Ismail, sedaj pa želijo nekaj dobrega storiti še za ostale mumbajske otroke.

A ob vseh pohvalah filma, pa tudi brez kritik ni šlo. Mnogi trdijo, da so ustvarjalci filma ob nenadnem uspehu želeli bogastvo obdržati zase, zato je donacija bržkone posledica omenjenih kritik. Kljub temu pa jih nekateri še vedno obtožujejo, da so otroška igralca želeli le izkoristiti, saj naj bi jih zaradi njune revščine stala manj. Pa vendar bosta majhna zvezdnika dobro preskrbljena, saj jima je že zagotovljena najboljša izobrazba, dobra streha nad glavo in socialna podpora. Kolikšna je vsota, s katero jima ustvarjalci filma pomagajo, pa niso želeli izdati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.