Magazin > Film & Glasba & TV
24 ogledov

Velikodušnost na otip

Senzorium Maja Albahari
Med nama. Čutna predstava štirih držav in 40 mladih, ki na turneji po Evropi trosijo velikodušnost.

"Obstaja kriza vrednot in začeli smo se spraševati, kaj se dogaja z mladimi, kakšno dediščino jim nudimo in kako se bodo samorealizirali, če nimajo želje in večina sploh ne ve, kaj bi počeli in kaj je smisel," je razloge za mednarodni dveletni projekt Generosity Experience, iz katerega je nastala predstava Between Us (Med nama), pojasnila re
žiserka slovenskega modula Barbara Pia Jenič iz gledališča Senzorium.

Predstava, ki ponuja izkušenjsko potovanje v deželo čutov, je delo štirih držav, od katerih je vsaka prispevala po deset umetnikov in naredila svoj del, ti pa so se julija združili v celoto pod vodstvom Enriqueja Vargasa iz Teatra de los Sentidos. Kaj je nastalo, bo prvič mogoče videti v Belgiji, in sicer jutri, nato pa bo ekipa odpotovala na 40-dnevno turnejo po Evropi, ki jo bo avgusta končala v Mariboru v sklopu Evropske prestolnice kulture (EPK).

Mladi igralci in ambasadorji

"Odločili smo se, da bomo dali besedo mladim in z njimi ustvarili prizore, ki se bodo dotaknili publike," je predstavo opisala Jeničeva, ki je glede na to, da prihaja iz senzoričnega gledališča, prepustila prostor čutom igralcev in gledalcev, ki so vedno tudi udeleženci njenih interaktivnih predstav.

Ker se projekt, ki želi prebuditi velikodušnost, sprašuje predvsem o mladih, bo v predstavi nastopila mlajša generacija, ta pa je zastopana tudi s slovenskimi ambasadorji projekta, športnikom Filipom Flisarjem ter pevkama Niko in Evo Prusnik, ki so nad čutno izkušnjo in sporočilom, kot pravijo, navdušeni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.