Magazin > Film & Glasba & TV
42 ogledov

"Vemo, da ne bo vse z rožicami postlano"

Game over mediaspeed
Se še spomnite nekdanje fantovske skupine Game Over, ki je ne le s svojimi uspešnicami, temveč tudi s svojim videzom osvajala dekliška srca po vsej Sloveniji? O njihovi vrnitvi na slovensko glasbeno sceno povprašali tudi enega izmed članov nove/stare zasedbe, Steffania. 

Game Over se vračajo. Kako je prišlo do tega? Pred leti ste bili izjemno uspešni, vam je morebiti zmanjkalo denarja? 
Ja, vsi najprej pomislijo na to. Ampak ni tako. Po dolgem času smo se dobili in ponovno začutili energijo, ki smo jo imeli že takrat na začetku. Začutili smo potrebo po skupnem ustvarjanju. Seveda pa bi bilo dobro tudi kaj zaslužiti.

Konec leta 2005 naj bi se razšli zaradi različnih pogledov. 
Niso bili različni pogledi. V bistvu smo bili bolj ali manj naveličani vsega tega pompa, ki se je vrtel okoli nas. Mislim, da smo potrebovali malo oddiha drug od drugega, saj smo bili skupaj res 24 ur na dan, sedem dni na teden.

Pa se ne bojite, da se bo zdaj ponovila ista zgodba?
Sicer smo dobili par takšnih in drugačnih očitkov, ampak se ne obremenjujemo z ničemer. Z Game Over smo naredili veliko več kot marsikatera druga skupina v Sloveniji. Lahko se pohvalimo z rekordno prodajo dveh plošč in z več uspešnicami na prvih mestih. Imamo že nekaj za seboj, zdaj pa gremo v to brez kakršnihkoli pričakovanj.

Kako začenjate svojo ponovno pot?
Pripravili smo novo pesem – avtor glasbe in besedila sem jaz, tako kot sem bil pri vseh komadih, Denis je sestavil vokale, vokalne linije, back vokale, skupaj pa smo naredili koreografijo. Gremo na polno.

V zadnjem času so se ponovno združili številni znani boybandi. To je postal kot nekakšen trend.
Ja, pred par leti so se vrnili meni osebno najljubši boyband vseh časov New Kids On The Block, pa tudi Take That in Backstreet Boys. Ampak mi se vračamo zaradi energije, ki je med nami.

Kako bi zdaj opisali svojo skupino, gre še vedno za boyband?
Vsi smo starejši od 30 let, tako da ne moremo biti več boyband. Če pa je to, da smo trije fantje v skupini, nek stereotip, nam potem lahko rečete boyband. Vendar ne vem, če je veliko takih, ki sami delajo glasbo, sestavljajo koreografije in skrbijo za imidž.

Na kakšno publiko ciljate? Vaši stari oboževalci so zdaj že odrasli.
Tudi mi smo odrasli. Verjamem, da bo marsikdo nekako rasel z našo glasbo, upamo pa tudi na oboževalce iz mlajše in starejše generacije. Vendar se tudi s tem, kdo bo naša ciljna publika, ne ukvarjamo preveč. Nekaterim bomo všeč, zavedamo pa se, da bo tudi veliko nevoščljivcev in metanja polen pod noge, tako kot je bilo takrat. Ampak mi želimo predstaviti svojo glasbo in se predvsem zabavati.

Pa vas je kaj strah, da vas publika ne bi sprejela?
Moram reči, da so bili do zdaj ljudje kar navdušeni. Sicer nas je malo strah, ampak se skušamo čim manj obremenjevati s tem.

Torej so bile prve reakcije na vašo vrnitev dobre?
Ja, zelo dobri odzivi. Ljudje še niso pozabili naših komadov in veliko jih zna še vedno zapeti obe plošči na pamet, tako da se veselimo prihoda nazaj. Vemo pa, da ne bo vse z rožicami postlano.

Kako se bo vaša sedanja glasba razlikovala od pretekle?
Zastavili smo si tako, da nadaljujemo, kot če ne bi šli narazen, in razvijamo našo glasbo naprej, še vedno pa bo moderna.

Kaj lahko pričakujemo na koncertu?
Na odru bo veliko energije, predstavitev novega komada, v katerega smo vložili zelo veliko dela, tako v snemanje kot v plesni in scenski nastop. Na ta nastop smo se dobro pripravili. Seveda bomo nastopili tudi s starimi komadi in zanimivo bo videti razliko med novo skladbo in starimi pesmimi. Upam, da bo šel tudi ta novi komad ljudem v ušesa tako kot stari.

Boste peli v slovenščini ali tudi kaj v angleščini?
V slovenščini.

Vas mika tujina?
Glede na to, da je slovenski trg zelo majhen, smo se že v preteklosti spogledovali s tujino, vendar smo šli prej narazen. Smo pa že takrat imeli neke stike in tudi zdaj razmišljamo o tem. A o tem ne bi kaj več govoril.

Se boste mogoče naslednje leto udeležili Eme?
Že kot Game Over smo veliko vedeli o tem, kaj se dogaja v ozadju, da je precej nehvaležno hoditi na te festivale. Vložiš zelo velike energije, potem pa zmaga nekdo, ki pozna nekoga ali kaj podobnega.

Vi nastopate tudi s skupino Sexplosion. Kaj se bo zdaj zgodilo?
To je vse še v povojih. Zadeva z Game Over je prišla zelo hitro, da še ne vem, kaj bom naredil. Bi mi bilo pa zelo žal, če bi moral iti. Pustimo se presenetiti. Verjamem pa, da se bom najbrž moral odločiti, ker ne moreš sedeti na dveh stolih hkrati.

Se lahko preživljate le z glasbo?
Jaz se lahko, ker sem tudi avtor in se ukvarjam s še več drugimi zadevami v glasbi. Če pa greš v glasbo zaradi denarja, da bi posnel en komad, pa želel od tega obogateti, pa ne gre.

Kakšni pa so vaši načrti za naprej, kaj ste si zastavili?
Zaenkrat imamo ta in še en nastop, potem pa bomo videli, kako se bodo stvari odvijale, če bomo ljudem še vedno zanimivi. Upamo na najboljše, pripravljeni pa smo tudi na najslabše.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.