Magazin > Film & Glasba & TV
16 ogledov

Ves ta sladki jazz

Maria João Arhiv organizatorja
52. Jazz festival Ljubljana. Jazz ni le za intelektualce in poznavalce, pravi mož Mie Žnidarič.

“Opazil sem, da se ljudje besede jazz bojijo, ampak jazz ni le za intelektualce in ljudi, ki se nanj spoznajo. Jazz ima več različnih okusov. In naš bo zelo sladek,” je obiskovalce na koncert Mie Žnidarič & Steve Klink International Banda povabil Miin mož in sodelavec Steve Klink.

Križ čez Križanke?

“Mislim, da je to prvič in zadnjič, da nastopam na Jazz festivalu v Križankah,” je bila skeptična Mia, ki obiskovalce zavzeto vabi, naj z dobrim obiskom ohranijo dogajanje Jazz festivala v menda predragi Plečnikovi mojstrovini. V nasprotju z dolgoletno prakso se bo namreč v Križankah odvijal le zadnji festivalski večer. Poleg Žnidaričeve s spremljevalnim bendom bosta v soboto nastopila kvartet ameriškega saksofonista Charlesa Lloyda in portugalska temperamentna pevka Maria João, ki slovi po doživetih nastopih in velikem glasovnem razponu.

Jazz v Katedrali in na vrtu

Eden od najstarejših evropskih jazz festivalov bo gostil še legendarnega ameriškega basista Williama Parkerja, ki se bo predstavil samostojno ter v zasedbah Farmers by Nature in Tony Malaby’s Tamarindo, trio priljubljenega portugalskega pianista Bernarda Sassettija, ameriškega basista Erica Revisa, ki bo v svoji zasedbi združil tudi saksofonista Kena Vandermarka in bobnarja Nasheeta Waitsa, prav tako navzočega v več festivalskih zasedbah. To je le nekaj imen tujih jazzistov, ki bodo polnili štiridnevni bogato obloženi program, ki se prvič seli tudi v Katedralo in na vrt Kina Šiška. Na tem se bo v četrtek brezplačno predstavil Robert Jukič s projektom Operation Charlie. Sicer bodo koncerti večinoma v Cankarjevem domu, ki festival pod kuratorstvom Bogdana Benigarja in Pedra Coste tudi organizira.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.