Magazin > Film & Glasba & TV
36 ogledov

"Vesel gejevski božič, Slovenija!"

(Foto: Marko Šeruga)
1/11
Žurnal24 main
"Vesel gejevski božič, Slovenija!" je bil eden od pozdravov iz ust simpatične lezbične pevke skupine Gossip, ki so včeraj navdušili in napolnili Križanke.

Beth Ditto se je poleg besede "hvala" naučila še komplimenta "lepa si", ki ga je včeraj večkrat spretno izrekala. Čeprav je bil včerajšnji koncert vrhunski (še posebno kar se tiče performansa energične pevke, kateri je publika dobesedno jedla iz rok), je šov najbolj zaznamoval stik oziroma bližnje srečanje množice s simpatično Beth.

 

Od svojih hitov do Tine Turner

Križanke je najprej ogrela slovenska zasedba Adam. Z nekaj zamude pa so na oder Itak Džafesta le prišli zvezdniki večera. Gossip, ki bi jih žanrsko lahko označili kot dance punk, so zaigrali vse svoje bolj in manj znane uspešnice, med njimi tudi Standing In The Way Of Control, Dimestore Diamond, Pop Goes The World in Heavy Cross, v obveznem dodatku pa celo What's Love Got To Do With It, staro uspešnico Tine Turner.

 

Gossip | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Beth Ditto je frontmanka, od katere bi se lahko marsičesa naučili tudi največji zvezdniki, ki so že (ali pa še bodo) obiskali Slovenijo (ali pravzaprav katerokoli drugo državo). Publika je z zanimanjem poslušala vsako besedo, ki jo je Beth povedala med pesmimi.

 

Nekje v sredini koncerta je na oder povabila otroka in z njim uganjala norčije – kasneje smo izvedeli, da je šlo za sina pevke Anđe Marić. Dittova je na veselje publike šaljivo zapeljevala tudi varnostnike pod odrom, ki pa so se ji le sramežljivo smehljali in se med seboj spogledovali.

Beth se je dotaknila tudi aktualnih tem, kot so pravice gejev in lezbijk in posvojitve otrok istospolnih partnerjev. Pri drugi se je celo ponudila, da bi geju rodila otroka, če bi bilo treba. Večinoma študentska in srednješolska publika je Bethine izjave glasno podpirala. Karizmatična Američanka je z občinstvom delila tudi slabo izkušnjo, ki so jo imeli na nedavnem koncertu v Turčiji, kjer so jih (baje zaradi istospolne usmeritve Beth Ditto in bobnarke Hannah Billie) izžvižgali z odra.

 

Gossip | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Beth Ditto, izgubljena v množici

Med zadnjo pesmijo je Beth Ditto, ki se je med drugim izkazala tudi kot odlična vokalistka, odšla med množico – seveda z nekaj spremljajočimi varnostniki. Ljudje so okoli nje plesali, jo objemali in fotografirali. Tisti, ki so mislili, da se bo kmalu vrnila nazaj na oder, so se ušteli, saj je kar ostala med ljudmi.

 

Koncert je zaključila v objemu množice in prav vsakemu, ki je to hotel, je namenila objem, poljub, nekaj besed in se z njim fotografirala. Kaj takega pri zvezdi svetovnega formata v Križankah oziroma nasploh v Sloveniji še nismo doživeli.

 

Številni obiskovalci so skakajoči od sreče iz Križank odhajali z avtogrami na majicah in vstopnicah ali zazrti v svoje mobilne telefone, kjer so občudovali pravkar narejene fotke in posnetke z energično pevko. "Tako zelo sem si jo želala spoznati in želja se mi je uresničila. Še zdaj ne morem verjeti! Kako prijazno od nje, da si je vzela čas prav za vsakega od nas," je denimo povedala objokana oboževalka.

 

Gossip | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Vabili so jo na žur na Metelkovo

Beth so nekateri gejevski aktivisti povabili na klubski večer v Tiffany, gejevski klub na Metelkovi. Sprva se je govorilo, da bo pevka z veseljem obiskala otvoritveni večer tedna parade ponosa, a je kasneje, kot smo lahko slišali, povedala, da je po vsej verjetnosti preveč utrujena.

Obvestilo uredništva: Zaradi nestrpnih in žaljivih komentarjev smo izklopili možnost komentiranja.