Magazin > Film & Glasba & TV
64 ogledov

Veseli Štajerci

Na festivalu bomo slišali tudi nekaj zanimivih kombinacij. Kvintet Dori bo nasto Žurnal24 main
Polka in valček. Štajerci zmagali 
v številu prijav, iz Gorenjske pa so poslali le eno.

 Dvanajst skladb, od tega sedem valčkov in pet polk, ki jih bomo slišali na 17. festivalu Slovenska polka in valček (SPV), je znanih.

"Nekateri nam bodo očitali, da prevladujejo Štajerci, a so poslali največ skladb."
Andrej Hofer, urednik SPV

Strokovna komisija, v kateri so bili Toni Verderber, Janez Dolinar, Jan Leopoli, Marijana Mlinar in Avgust Skaza, je poslušala vseh 63 prijavljenih skladb in izbrala 12 tistih, ki jih bomo slišali 15. aprila v neposrednem prenosu na 1. programu TV Slovenija, tokrat zaradi varčevalnih ukrepov kar iz studia 1.

Tudi Perpetuum Jazzile
"Z izborom skladb sem zelo zadovoljen. Nekateri nam bodo verjetno očitali, da prevladujejo Štajerci, a kaj ko so poslali največ skladb. Iz Gorenjske smo dobili zgolj eno prijavo, tudi iz Dolenjske jih ni bilo veliko. A pomembno je, da bomo slišali 12 res kakovostnih skladb," je za Žurnal24 dejal Andrej Hofer, urednik SPV, in razkril, da bo ena od točk v spremljevalnem šovprogramu pripadla vokalni zasedbi Perpetuum Jazzile, ki bo predstavila šopek Avsenikovih melodij.

Strokovna komisija bo podelila tri nagrade (za najboljše besedilo, trio in kvintet), poslušalci in gledalci pa bodo s televotingom izbrali naj skladbo po svojem okusu.

Glasbo je težko tehtati
"Menim, da smo slišali veliko res dobrih skladb, žal pa so si mnoge med seboj precej podobne. V besedilih sem iskal tista, ki po tematiki odstopajo od običajnih, seveda pa je vsak član vsako skladbo točkoval po svoje, največje število točk pa nam je pomagalo izbrati finaliste. Še vedno menim, da je glasbo težko tehtati, zato bi kdo drug verjetno izbral tudi drugače, a tako je," je razkril Dolinar, eden od članov komisije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.