Magazin > Film & Glasba & TV
84 ogledov

Vesna: "Ne mislim, da sem raketa"

Vesna Budja, Gostilna išče šefa POP-TV-2
V soboto je morala šov Gostilna išče šefa zapustiti 40-letna Vesna. Kaj pravi na obtožbe sotekmovalcev in komentatorjev, da ne zna sprejemati kritik in da širi negativno energijo?

Zakaj so se ljudje po vašem mnenju odločili za Žana in ne za vas?
Žan je sonček, ki je popestril dogajanje v hiši in v gostilni. Vedno je bil dobre volje in le redkokdaj je kazal utrujenost. Že na izzivu smo opazili njegovo željo, potencial in znanje, ki ga je dobil v šoli. Njegova energija je zelo pozitivna. Kdorkoli bi sedel z njim na vročem stolu, bi šel domov.

Ste pričakovali šest nominacij od sotekmovalcev?
Ne, tega res nisem pričakovala.

Kaj pravite na njihove kritike, da širite negativno energijo?
Ta kritika me je presenetila, saj sama takega občutka nisem imela. Je pa res, da sem se raje umaknila, ko je zaškripalo ali ko sem začutila, da se kuha spor.

Kaj pravite na Brankino izjavo, da niste delovali povezovalno?
Branka ima o vsaki stvari mnenje, ki ga zelo jasno in na glas izrazi s svojim specifičnim tonom. V vsaki stvari najde nekaj, s čimer lahko povzroči spor. Njenega komentarja si ne jemljem k srcu. Mislim, da ni upravičen.

Zakaj se z Branko nista ujeli?
Ona je izredno osredotočena oseba, ki nikakor ni timski človek. Igra na karto „vse ali nič“. Glede njenega poudarjanja, da sama vse počne v hiši, naj povem, da ostali sploh nismo prišli do kuhinje ali pralnega stroja, ker je vse ona naredila. Ob štirih zjutraj pa res ne mislim prati oblek ... Branka je ves čas delala na svoji promociji in se poskušala prikazati v lepi luči, a prišli so trenutki, ko se je pokazala njena prava osebnost, ki mi ne odgovarja.

Tudi Iryna je bila do vas precej kritična, češ da so za napake vedno krivi drugi ... 
Za te komentarje sem slišala od drugih. Ne vem, kako podrobno je spremljala naše izzive in kako jih je dojela … Ne vem, kaj naj na to rečem. Vsak ima svoje mnenje. Sprejemam vsako mnenje, vsaka kritika je dobra. Mislila sem, da ima s tem manj težav, ampak očitno bom na tem še morala delati.

Žan je med šovom pel. Se vam je zdelo pošteno, da so ga v šovu dalj časa izpostavljali kot vas?
To me je presenetilo. Zmagal bi sicer v vsakem primeru. Se mi pa zdi, da je njemu ta nastop pomenil zelo veliko.

Zadnji izziv ste opravljali z Alenko. Če bi lahko še enkrat izbirali, bi raje izbrali koga drugega?
Absolutno bi spet izbrala njo. Če bi „show cooking“ lahko še enkrat ponovili, bi nastop izpeljali popolnoma drugače. Zadevo sva vzeli preveč resno. Šef je namreč rekel, naj bo šolsko kot predavanje.

Bine vam je v slovo povedal, da mu je žal, da vas ne bo videl v akciji. Kako ste se počutili ob tem komentarju?
Mislila sem si, da je tudi meni žal, a so se zadeve pač tako iztekle …

V izjavi za POP TV ste rekli, da ste spoznali, da imate zgrešeno samopodobo. Kaj ste s tem mislili in kaj ste se v šovu naučili o sebi?
To je letelo le na komentarje o moji nezmožnosti prenašanja kritik in ne na mojo celo osebnost. Zamislila sem se, da to morda drži. Dejstvo je, da je bila moja skupina, ko sem bila vodja, najšibkejša. Ko si zelo neprespan in ko ti gre vse narobe, si bolj rahlih živcev ...

Na spletu smo zasledili več komentarjev o vaši lepoti. Vam to laska?
Pri teh letih se ukvarjam s svojo osebnostjo, sem pa rada negovana. Lepota je relativna. Če sem komu všeč, hvala, če komu nisem, mu pač nisem. Mislim pa, da gre za kombinacijo karizme in videza.

Ste vajeni takšne moške pozornosti?
S strani moških nikoli nisem imela slabega odziva. Ne vem, kako naj na to odgovorim (smeh). Ne mislim, da sem neka raketa. Verjamem, da največja lepota izvira od znotraj. Značaj je tista energija. Če žariš, žariš. Če tega nimaš, ti tudi lepota ne pomaga.

Ste mamica štirih otrok. Kako težko je bilo biti stran od svoje družine?
Zelo je bilo težko. Vsako sekundo sem jih pogrešala in čutila sem, da tudi oni mislijo name. Energije med mamo in otroki ni mogoče prerezati. Če ne bi imela podpore družine in prijateljev, predvsem pa od otrok, v šov ne bi vstopila.

Koliko so stari vaši otroci?
Najstarejša bo decembra stara 19, druga hčerka bo januarja stara 18, moj sin bo novembra star deset, najmlajša pa devet let.

Kdo v vaši družini še kaže zanimanje za kuhanje?
Moja druga hčerka. Hodi v gostinsko šolo in bo postala kuharica. Zelo je kreativna. Opazila sem tudi, da je na jedi zelo pozoren tudi sin. Takoj opazi, če sem spremenila recepturo.

Ste poročeni?
Ne, trenutno nimam partnerja.

Kakšni so vaši načrti?
Ostajam v kulinariki, ki je moje poslanstvo in tudi način življenja. Kar sem počela prej, bom tudi sedaj. Verjetno bom nadaljevala s predavanji po šolah o "food revolution" Jamieja Oliverja. Posvetila se bom tudi svoji knjigi s poceni recepti v stilu "kaj lahko naredimo z ostanki", "kako lahko z malo denarja nahranimo družino" … Dobila sem tudi ponudbe več različnih restavracij, tako da sem bom za eno odločila, da ne izgubim tempa. Počasi, ko se stabiliziram, pa bom uresničila svoje sanje in odprla majhno gostilnico v francoskem stilu.

Komentarjev 2