Magazin > Film & Glasba & TV
11800 ogledov

Veste, o čem govori novi hit na slovenskih radijskih valovih?

Če ste mislili, da vam Despacito ni všeč … Premislite dvakrat.

Na slovenskih radijskih valovih (in tujih) je eden od letošnjih poletnih hitov, poleg Despacita, seveda, tudi pesem Swalla Jasona Derule in Nicki Minaj. Pesem Swalla ima samo petih mesece po objavi na YouTubu že več kot pol milijarde ogledov in zdi se, da je resnično postal eden ljubših hitov mladine po svetu.

despacito, louis fonsi, daddy yankee Magazin Veste, o čem govori pesem Despacito?

 | Avtor: Profimedia Profimedia
Zdi se, da marsikdo niti ne ve, o čem pesem poje, je pa njeno besedilo precej nazorno. Beseda 'swalla' v ameriškem slengu pomeni dve stvari. Pomeni lahko druženje mladih ob alkoholu, lahko pa ima malce bolj seksualen pomen. Swalla je namreč izpeljanka iz besede swallow, ki pomeni pogoltniti.

V besedilu Derula zapoje: "Vsa dekleta, ki ste tukaj, če ste žejne, pridite in naredite požirek. Saj veste, kaj vam nudim."

Na spletu se je pojavilo kar nekaj komentarjev poslušalcev, ki menijo, da je besedilo grozno in da bi se morali avtorji takšnih besedil vprašati, kdo posluša te pesmi in kakšno sporočilo pošiljajo v svet mladih. "Kakšno razočaranje! Kako neumno! Sem mlado dekle, ki bi lahko bilo pod vplivom takšnih besedil, ki jih vsakodnevno slišimo na radiu. To nam veliko pove o današnjem svetu. Takšne pesmi so velika sramota za vse tekstopisce, ki hočejo svetu sporočiti globlja sporočila," je na YouTubu zapisala ena od uporabnic družbenega kanala.

Komentarjev 1
  • praufo 09:41 27.avgust 2017.

    prestar sem za tako musko, ki ni nič boljša od tistega smrdečega kar pride od spodaj, od zadaj, samo spakovanje in izdelek brez vsebine in oblike, video spot pa z obilo seksizma, ki napeljuje na razvrat, bravo lucifer, to so ...prikaži več tvoji člani ... edino kar ti preostane je, da ugasneš radio

Sorodne novice