Magazin > Film & Glasba & TV
23 ogledov

Vnovično sodelovanje Brangeline

Te dni je Brad Pitt polno zaposlen s promocijo svojega novega filma, vesterna Th Žurnal24 main
Angelina Jolie in Brad Pitt sta prvič združila producentske moči. Gre za HBO-jevo serijo o humanitarnih delavcih.

Še nenaslovljena dramatična nanizanka bo raziskovala zakulisno politiko mednarodne humanitarne organizacije in spremljala življenja človekoljubnih delavcev v nevarnih delih sveta. Joliejeva in Pitt, ki jima je tematika še posebno blizu, bosta tokrat prevzela vlogi izvršnih producentov, skupaj s Scottom Burnsom, ki bo napisal pilot. Burns je koscenarist filmske uspešnice Bournov ultimat in producent oskarjevskega dokumentarca Neprijetna resnica.

Tesno sodelovanje s HBO
Joliejeva si za realizacijo serije prizadeva že, odkar je leta 2003 posnela Prek vseh meja, dramo o humanitarnih delavcih na zaradi vojne razdejanih območjih. Dvaintridesetletna oskarjevka se tako vrača na HBO desetletje po svoji vlogi v seriji Gia, ki ji je prinesla zlati globus in jo izstrelila med prvokategorne zvezdnike.

Pitt z omenjeno televizijsko hišo že zdaj tesno sodeluje – skupaj z igralcem Edwardom Nortonom je izvršni producent miniserije Undaunted Courage. Deseturna serija, ki temelji na knjigi Stephena F. Ambrosa, gre po sledeh legendarnega popotovanja raziskovalcev Meriwetherja Lewisa in Williama Clarka, ki sta na začetku 19. stoletja prečesala zahod ZDA.

Zadnja vloga Pittove boljše polovice Joliejeve je bila v filmu A Mighty Heart, ki govori o ugrabitvi in umoru novinarja Wall Street Journala Daniela Pearla. Tudi tu je na producentski
stolček sedel Brad.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.